Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie chcę krakać, ale ten cement nie nadaje się do kontaktu z wodą pitną, nie wiem czy będzie również nadawał się do kontaktu z wodą z akwarium, nie chcę krakać, ale takie pomysły mogą się kiedyś skończyć śmiercią całej obsady, to ze zaprawa jest wodoszczelna nie znaczy już od razu że się nadaje.

Opublikowano

yaro ten cement ma atest i niestety ale nadaje sie o kontaktu z wodą pitną widziałem opis na opakowaniu

Opublikowano

wiec tak.. z cementem nic sie nie stalo.. woda jest okropna poniewaz farba faust mi puszcza moglby ktos powiedziec dlaczego ?? jestem zalamana, a tak dobrze szło. przeciez z tego co czytalam na forum, z ta faba jest wszystko ok podobno.. na sciance schła 24h.. byly miejsca gdzie bylo grubiej pomalowane, o a moze przez to...? :(:( po spuszczeniu wody zauwazyam ze pojawily sie pecherze ..

Opublikowano
yaro ten cement ma atest i niestety ale nadaje sie o kontaktu z wodą pitną widziałem opis na opakowaniu

no własnie :D

Nie rozumiem stwierdzenia "Niestety" raczej bym wolał aby było stety, ale odbiegając od wywodu proponuję opis techniczny produktu CX5:

http://www.netgips.pl/index.php?product ... rod_id=479

zacytuję tylko jedno zdanie:

"Do powierzchniowego uszczelniania wnętrz zbiorników na wodę zaleca się stosowanie zapraw wodoszczelnych Ceresit: CR 65 i CR 166. "

Kiedyś gdy zaczynałem zabawę z CR65 szukałem czegoś innego co mogło by go zastąpić ponieważ kiedyś był CR znacznie trudniejszy do znalezienia niż dziś, niestety, że znów tak powiem jakiś pan w laboratorium kontroli jakości poiedział mi tylko tyle że użył by tylko CR65 lub CR 166 - bo to są jedyne środki do kontaktu z wodą pitną.

Nie jest moim celem trzymanie kciuków za to aby mieć rację, wolał bym aby wszystko się udało, jednak zastanawia mnie po co używać czegoś niesprawdzonego a potem załamywanie rąk.

Co do farb faust - tak u wszystkich się trzyma ale CR65 nie CX5.