Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak na prawde nie mam pojecia, jak 405ka bedzie sie sprawowac jako mechanik (lubuje sie w wewentrznych mechanikach, ew konstrukcjach narurowych).

Wydaje mi sie, ze moga byc problemy z dosc szybko spadajacym przplywem, co zaobserwowałem u Fluvali "biologicznych" z prefiltrami..

Opublikowano
Tak na prawde nie mam pojecia, jak 405ka bedzie sie sprawowac jako mechanik (lubuje sie w wewentrznych mechanikach, ew konstrukcjach narurowych).

Wydaje mi sie, ze moga byc problemy z dosc szybko spadajacym przplywem, co zaobserwowałem u Fluvali "biologicznych" z prefiltrami..

Tez mam podobne odczucia. ja bym szukal czegos z przeplywem 1500-2000l/h , ot chocby tak dmuchajac na zimne. W biurze w takim banaiku mamy mechanik 2000l/h (wewnetrzny) i nie jest za duzy , a podloze i woda idealnie czyste. Fakt ,ze pomaga mu z drugiej strony biolog ( CP 500) z prefiltrem , który na gabkę tez sporo wyłapuje mimo , ze przepływ nie jest duzy .

Opublikowano

witam

jeszcze raz wałkuje temat jeśli ktoś ma to proszę o opinie o filtrach

fluval 405 i jbl e1500

może zaproponujecie jakieś inne konkretne modele nigdy nie miałem kubełka więc zdaje się

na SZANOWNE GRONO KOLEGÓW wielu z was miało doczynienia z kilkoma modelami różnych marek i modeli czytałem wiele wypowiedzi i nadal nie jestem zdecydowany co modelu i marki akwa będzie za trzy tygodnie więc mam jeszcze trochę czasu

pozdrawiam i czekam na odp

Opublikowano

osobiscie ciagne na 305 fluvala 300l i 200l

jestem zadowolony sa bezszelestne , troszke problemu po czyszczeniu z odpowietrzeniem ale to po paru minutach pracy nad filtrem mija

ogolnie jestem zadowolony ,z czesciami nie ma problemow (przynajnniej w mojej okolicy)

pozdrawiam