Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Restart w tym momencie nie jest najlepszym rozwiązaniem...

A co jeśli sytuacja powtórzy się za miesiąc???

Lepiej znać przyczynę i w przyszłości pilnować, aby sytuacja się nie powtórzyła.

Podaj parametry...

Opublikowano

tak

kupilem test JBL listkowy i kupilem male aku zeby ryby przechowac

chce jutro wszystko zrobic na nowo niech te male akwa sie wstabilizuje wlalem uzdatniacza filtr chodzi i grzala tylko nie mam swiatła :( moze jutro cos wymysle

to był moj błąd ze nie poczytałem o malawi :( podobało mi sie i tak sobie postanowilem zrobić zamiast poczytac

--

wczoraj poczyscilem wężę i szyby w akwa,dzisiaj rybki sa płochliwe ale chciały by jeść bo tylko jak uchyle klapke to wypływaja i czekaja za cos rzuce.

powiedzcie czy mam zrobic wszystko od nowa czy poczekac moze sie ustabilizuje??

Opublikowano

Zanim się ustabilizuje to NO2 na poziomie 5 zabije ci ryby więc musisz coś zrobić. 1 opcję już ci podałem 2 to dolanie toxiveku sery. Osobiście w 100l baniaku wybrałbym 1 zwłaszcza że, masz małe akwa w którym przez 1 dzień ryby mogą popływać. W tym czasie z wody w głównym zniknie chlor i będziesz mógł bezpiecznie podpiąć kubeł, i przenieść ryby.

Opublikowano

Najlepiej na następny dzień. Przez ten czas kubeł niech pracuje w tym małym akwa. i zero karmienia.

W dużym jak masz mechanika lub napowietrzacz to podłącz na maxa.

Opublikowano

Kurde Male akwa wczoraj zalałem i włożyłem filtr wewnętrzny teraz Niewinem czy mam ten kubeł do niego podłączyć a ten mały wsadzić do dużego na 1 dzień??

Czy po prostu wódę z dużego wlać do małego a kubeł umyć w środku i pozostawić w dużym??