maxim14 Opublikowano 15 Września 2006 #1 Opublikowano 15 Września 2006 Jak sadzicie czy liltr Tetra EX 700 i wewnetrzny Weipro TC 700 beda wystarczajace??Akwa 240 l 120 x 40 x 50 ???
kisor Opublikowano 15 Września 2006 #4 Opublikowano 15 Września 2006 moim skromnym zdaniem starczy przy młodych rybach, przy mocno zarybionym akwarium z dorosłymi - nie wiem, może być mało. Na pewno kubeł musisz zasypać dobrej jakości ceramiką. Filtr wewnętrzny najlepiej czyścić co tydzień przy okazji podmian wody.
sisio Opublikowano 15 Września 2006 #5 Opublikowano 15 Września 2006 Pytalem niedawno prawie o to samo, tylko pytanie bylo odwrocone:) Ktos mi zaproponowal, ze mozna dodatkowo dokupic kubelek z uszkodzana glowica i poscic przez niego wode. Inaczej mowiac podlaczyc dwa kubelki szeregowo na jednej pompie. W ten sposob zwiekszasz objetosc materialow filtracyjnych i oszczedzasz prad:) Przeplyw spodanie, ale przy filtracji biologicznej jest to parametr drugorzedny.
danielj Opublikowano 15 Września 2006 #6 Opublikowano 15 Września 2006 ja tak miałem jak opisuje sision w starej 450l Miałem tam 2x eheim 2317 połączone szeregowo z jedną czynną pompą. Przepływ spadł do ok 600l/h ale parametry wody były bez zmian. Za to oszczędność 20W na jednym filtrze
Rekomendowane odpowiedzi