Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam zagwozdkę z tą rybą albo jest to niestandardowo wybarwiony Chindongo Saulosi albo cynatolapia afra cobue bez pomarańczowego wybarwienie.

Jakie jest wasze zdanie?

Zastanawiam się czy nie jest to hybryda pomiędzy nimi dwoma bo miałem oba gatunki w zbiorniku.IMG_6054.thumb.jpeg.5e8e3404b3d2960c464079c7eb9fa902.jpegIMG_6064.thumb.jpeg.40eb0bbbc2737fce1af983466a5d789a.jpeg

IMG_6065.jpeg

IMG_6060.jpeg

Edytowane przez urbanskiwitold
  • urbanskiwitold zmienił(a) tytuł na Chindongo Saulosi czy cynatolapia afra cobue
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz78 napisał(a):

aulonocary z saulosi lub aulonocary z cynotilapią

Aulonacary nigdy nie miałem więc odpada. Chyba że ze sklepu taką dostałem i dopiero jak wyrosła i nabrała kolorów dopatrzyłem że się różni.

Opublikowano
8 minut temu, urbanskiwitold napisał(a):

Aulonacary nigdy nie miałem więc odpada

Na 1 zdjęciu jest aulonocara fire fish.

8 minut temu, urbanskiwitold napisał(a):

Chyba że ze sklepu taką dostałem i dopiero jak wyrosła i nabrała kolorów dopatrzyłem że się różni.

44 minuty temu, urbanskiwitold napisał(a):

Zastanawiam się czy nie jest to hybryda pomiędzy nimi dwoma bo miałem oba gatunki w zbiorniku.

To w końcu kupiłeś taką czy Ci się wykluła taka...

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz78 napisał(a):

Na 1 zdjęciu jest aulonocara fire fish.

To w końcu kupiłeś taką czy Ci się wykluła taka...

Ta z pierwszego zdjęcia to maylandia estherae.

Sam nie jestem pewien czy to u mnie wykluta czy jedna z ryb nabrała kolorów po przestawieniu skał i redukcji obsady.

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Tomasz78 napisał(a):

Nie, to aulonocara fire fish.

Mylisz gatunki może temu że zdjęcie takie a nie inne ale to nie jest ryba o której piszesz. Na zdjęciu jest maylandia estherae. W Anglii mówią na nią zebra red.

IMG_6066.png

Edytowane przez urbanskiwitold