Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!

od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem założenia małego MALAWI[196 L]100,40,50 profil[warunki mieszkaniowe]

jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o malawi.Podobają mi się aulonocara red rubin ,czy to dopuszczalny gatunek do takiego litrażu.jeśli tak to ile sztuk?

pozdrawiam wszystkich!!! :)

Opublikowano

troche mało samiec dorasta do 11 cm więc to kawał ryby jeśli już to 1 na 3 samice. Tyle że dla mnie to troche skucha lepiej już saulosi ;).

Opublikowano

cześć!! dzięki za radę. a co sądzisz o p.estherae OB lub a. baensch w takim baniaku? czytałem trochę w różnych miejscach o malawi w 112- tkach a to przecież sporo mniej. :roll:

Opublikowano

esterki stanowczo nie są za duże na ten zbiornik, baenschi na identycznych zasadach jak rubin red nie najlepiej ale 1 na 3 sie uda

Opublikowano

niestety podstawowe zakupy już za mną (prezent)pokrywa akwa,zew tetra tec 700.to pozostaje reszte dokupię po remoncie miszkania . interesuje mnie gdzie można w internecie kupić okazyjnie nowy dobry(<1000l/h) filtr wew.ile kg wapienia filipińskiego zakupić aby nie wyszło gruzowisko a rybcie miały dobre warunki,czy mieszać filipiny z muszlowym? zdecydowałem się po sugestiach harisimi na 1 gat saulosi (3+9) myślę że to dobry wybór . z góry dzięki za pomoc :idea:

Opublikowano

dobry wybór z tymi saulosami :) myśle, że jeśli filipiński wymieszasz z muszlowym to nic się nie stanie, a później i tak wszystko zarośnie i się ujednolici. I co masz na myśli pisząc filtr okazyjnie? Cenny z allegro są mniej więcej równe, a używki raczej bym nie kupował, jesli chodzi o wewnętrzny, bo to nie są wielkie koszty, a zawsze będziesz miał towar nowy, objęty gwarancją itd. Ogółem najbardziej chwalone na forum są weipro, fluvale, pompy atmana, są dobre opinie o niektórych aquaszutach i aquaelach turbo.

A kamolce to już zależy od Twojej fantazji. Moim zdaniem 30-35 kg spokojnie starczy :)