Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładam akwarium i uparłam się na czarne podłoże  :) czytałam na różnych grupach ale nigdy nie ma podanych konkretnych rozmiarów piasku czy żwiru jaki podpasuje malawi ;/ czy ktoś jest w stanie powiedzieć jaka grubość będzie najlepsza? Gdzieś czytałam, że 0.8-1.2 będzie najlepszy. Proszę o kontakt :)

Opublikowano
8 godzin temu, Esemara napisał(a):

czy ktoś jest w stanie powiedzieć jaka grubość będzie najlepsza? Gdzieś czytałam, że 0.8-1.2 będzie najlepszy.

Chodzi Tobie o gradację. TAK..O,8 - 1.2 to bardzo dobra opcja i polecana .  Grubość warstwy czyli tego co leży na dnie to 2-3 cm . Nie należy tutaj przesadzać ale pamiętaj , e żwir czy też piasek to też miejsce na bakterie nitryfikacyjne. 

  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Jak kolega wyżej, popieram. Ja akurat mam jasny piasek i udało mi się utrafić aragonit 1mm i rzeczywiście ładnie trzyma rozmiar. Wszystkie ryby uwielbiają w takim kopać, zarówno te małe jak i duże z grupy non-Mbuna. 

Edytowane przez Pikczer
  • Lubię to 1
Opublikowano
11 godzin temu, Esemara napisał(a):

Zakładam akwarium i uparłam się na czarne podłoże  :) czytałam na różnych grupach ale nigdy nie ma podanych konkretnych rozmiarów piasku czy żwiru jaki podpasuje malawi ;/ czy ktoś jest w stanie powiedzieć jaka grubość będzie najlepsza? Gdzieś czytałam, że 0.8-1.2 będzie najlepszy. Proszę o kontakt :)

Jeśli chodzi o gradację to będzie Ok. Tylko kupując czarny żwirek uważaj aby to nie był grys, ponieważ jest on kruszywem i ma ostre krawędzie. Kopiące w nim ryby będą kaleczyły sobie pyszczki...

  • Lubię to 2

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.