Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Ensa napisał(a):

nagle M3 zrobiło się małe.

Oddałem takiego placka, myślałem że dwa metry starczą.

3 godziny temu, Pikczer napisał(a):

a jak są młode to katastrofa. 

U mnie te rośliny rosną w pudełkach, lubią gdy korzenie mają ciasno.

IMG_3796.JPG

IMG_3797.JPG

IMG_4033.JPG

• Lubię to 3
Opublikowano
17 godzin temu, Ensa napisał(a):

jednego miałeś?

Miałem całe stado, na początku było ok ryby im starsze tym ładniejsze. Niestety z biegiem lat sporo urosły, mimo sporego akwarium robiło się ciasno. Ryba polecana jest do takich zbiorników moim zdaniem jest to mały zbiornik. Mam obecnie ryby 10 -13 cm i takie ryby wydaje się że pasują do mojego zbiornika. Te Placidochromisy pasowały by do Twojego zbiornika jest większy. Dodam że zakupiłem je w Szczecinie, pewnie od Twojego sąsiada.🙂

Opublikowano
29 minut temu, piotriola napisał(a):

Miałem całe stado, na początku było ok ryby im starsze tym ładniejsze. Niestety z biegiem lat sporo urosły, mimo sporego akwarium robiło się ciasno. Ryba polecana jest do takich zbiorników moim zdaniem jest to mały zbiornik. Mam obecnie ryby 10 -13 cm i takie ryby wydaje się że pasują do mojego zbiornika. Te Placidochromisy pasowały by do Twojego zbiornika jest większy. Dodam że zakupiłem je w Szczecinie, pewnie od Twojego sąsiada.🙂

o, od kogo je kupiłeś? Szukałam hodowców w Szczecinie i tu nie ma. W Choszcznie był, ale chyba tez już nie hoduje? No ja mam teraz 13 dużych ryb i 7 małych i uważam że jest niestety optymalnie. Jak małe dorosną, to pewnie znowu będzie zmiana. Los za mnie zdecydował z Solo

Opublikowano (edytowane)

@Ensa  Jest w Szczecinie gość , który kiedyś sprowadzał ryby z Niemiec i handlował.  Nie wiem jak teraz.  Wiedze na ich temat też miał ogromną.  Chwilę poszperam  po forum powiem kto to jest.  Kiedyś się nawet intensywnie  tutaj udzielał. Może też być tak , że go znasz.

Już znalazłem. @AFOL Popytaj jego . Ostatnio był tutaj w kwietniu.

Edytowane przez Andrzej Głuszyca
  • Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Andrzej Głuszyca napisał(a):

@Ensa  

Już znalazłem. @AFOL Popytaj jego . Ostatnio był tutaj w kwietniu.

Czytałam gdzieś, że zrezygnował, ale poszukam. Dziękuję

Edytowane przez Bartek_De
  • Lubię to 1