Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 27.05.2023 o 22:08, Bastian napisał(a):

Juwel Stone Granite jest bardzo fajnie zrobione ale ma jedną wadę - łączenie elementów jest bardzo widoczne. Jeśli szukasz cienkiego tła to polecam Back To Nature Slim Line w wersji kolorystycznej River. Idealnie pasuje do serpentynitu.

Informacyjnie, Akwarystyczny24.pl ma już nie mieć w swojej ofercie produktów Back To Nature.

Opublikowano
6 godzin temu, TomekT napisał(a):

Informacyjnie, Akwarystyczny24.pl ma już nie mieć w swojej ofercie produktów Back To Nature.

Zadzwoń do Malawi Shop w Będzinie. Kiedyś ściągali pod zamówienie.

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.05.2023 o 22:08, Bastian napisał(a):

Juwel Stone Granite jest bardzo fajnie zrobione ale ma jedną wadę - łączenie elementów jest bardzo widoczne. Jeśli szukasz cienkiego tła to polecam Back To Nature Slim Line w wersji kolorystycznej River. Idealnie pasuje do serpentynitu.

Zamówiłem dla porównania fragment BTN Slim Line River, tak prezentuje się w zestawieniu z Juwel Granite. Myślałem, że BTN będzie bardziej w odcieniach szarości, a faktycznie jest zielonkawe - może to kwestia danego egzemplarza. Wygląda bardziej, jak wapień/piaskowiec i zostanę przy Juwelu w kontekście serpentynitu, ale to oczywiście kwestia gustu. Łączenia w Juwel Granite "zakituję" czymś odpowiednim i pomaluję na grafitowy kolor. 🙂 Nie zmienia to faktu, że w BTN łączenia są dużo bardziej przemyślane. 👍

IMG_1523.JPG

Edytowane przez TomekT
  • Lubię to 2
Opublikowano

Piękne, jakby kamienie na ścianie zbiornika. Nie mam niestety zbyt dużego akwarium i zależało mi na tle w wersji slim. 😏 Glony i tak pewnie wyrównają kolory...

Opublikowano

Zamontowałem jakoś to tło (podkleilem z boku dookoła spienione pcv i wcisnałem) - tak to wygląda na świeżo - zalane z 12h temu:
image.thumb.jpeg.3055642bbe9c22d133c17d96a9d82eb1.jpegimage.thumb.jpeg.e87398c9cad844b0959ea7e02a5ffdec.jpeg

• Lubię to 1
Opublikowano

Nie jest źle, glony zrobią robotę, IMHO słabo wygląda w tej aranżacji piasek. Przez to, że jest tak jednolity mi się nie podoba, różne gradację i odcienie zrobiły by robotę.

Opublikowano
21 minut temu, yaro napisał(a):

... IMHO słabo wygląda w tej aranżacji piasek...

Za sterylnie fakt - gradacja niby rozna, kupilem 0,5-1,0 i 1-1,5 i wymieszalem, ale dosypie jeszcze troche ciemniejszego drobnego zwirku rzecznego czy cos :)

• Lubię to 1