Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miało być inne, miało w innym pomieszczeniu, miało być dawno..., no ale najważniejsze, że w końcu jest. Tak wiem wysokość nie jest taka ważna i może być problematyczna (grzebanie w akwarium), ale z konieczności skrócenia pierwotnie planowanej długości akwarium, chciałem zyskać trochę wody idąc w górę. Akwarium od @timi-akwaria.pro (polecam, wykonanie pierwsza klasa). Pod akwarium będzie szafka a nad pokrywa diy (mam już pewne plany ale mogą się one jeszcze zmienić). Bok od strony drzwi tarasowych będzie zabudowany. Projektowana filtracja: jako biologia - sump 252 l (zbiornik już mam), a w nim plastikowe zmywaki (ile ostatecznie ich wcisnę wyjdzie przy realizacji), do tego może 1 lub 2 mechaniki wewnętrzne, no i pewnie jakiś cyrkulator, ale wszystko wyjdzie w praniu. Planuję mbunę, mam już pewne typy, ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjąłem. Ryby pewnie będą dopiero pod koniec roku, bo czasu bardzo mało a pracy w urządzaniu dużo. Póki co, na tym etapie, dzielę się z Wami moją radością. Przebieg prac będę aktualizował i w razie potrzeby prosił o rady.

akwarium_na stelażu.jpg

• Lubię to 7
Opublikowano

Kawał szkła, będzie fajny wycinek dna z jeziora Malawi 🙂. Ciekaw jestem na jakie gatunki ostatecznie się zdecydujesz, bo przy takiej powierzchni dna i przy mbuna masz pole do popisu. Wyzwaniem też jest zrobienie aranżu przy 80 cm wysokości, będę obserwował i kibicował... 😀👍

• Dziękuję 1