Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja bym celował w  coś z Jebao. Któryś model ze sterownikiem .  Masz płynną regulację mocy, możliwość spowolnienia pracy w nocy połączoną z czujnikiem oświetlenia. Ja mam w 120 cm długości  SW 4 i wystarcza w zupełności. Próbowałem SW 2,  jest trochę za słaby. W miarę rozsądna cena, cicha praca. Wykonanie bez zarzutu.  Mam z tej firmy trochę różnych sprzętów i na żaden nie narzekam jak do tej pory, a niektóre tyrają po kilka lat. JVP nie używałem  ale miałem w rękach i jakość wykonania mnie zniechęciła.

Edytowane przez pulpet
  • Lubię to 1
Opublikowano

Może SLW-10 albo MLW-5?

Ja mam dwie sztuki SLW-20 (seria, którą chyba wycofali w zamian za MLW). Pierwszy kupiłem prawie rok temu z Chin (różnica w cenie ok. 200 zł do 350 zł). Drugi kupiłem w CoraHouse za 370 zł (w Chinach ok. 320 zł). Kupowałem 3 stycznia to mieli 13 sztuk. Wczoraj sprzedali ostatnią.

Opublikowano

Dzieki wielkie. Bede celowal w Jebao MLW 10. Przeszukalem Austriackie wyszukiwarki i tego produktu nawet Amazon tu nie dostarcza ;) Tak czy siak, laduje na liscie zakupow.

2 hours ago, pulpet said:

Masz płynną regulację mocy, możliwość spowolnienia pracy w nocy połączoną z czujnikiem oświetlenia.

To jest czujnik zmierzchu, czy polaczenie ze sterownikiem/ programatorem np. LED-ow (pewnie tej samej firmy)? Z opisu produktu, chyba raczej to pierwsze...

Opublikowano (edytowane)

Czujnik oświetlenia jest wbudowany w sterownik cyrkulatora. Po zgaszeniu światła spowania jego prace, jeżeli  włączysz tą funkcję.

Edytowane przez pulpet
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Maly update. Dzis akwa zalane, czekam jeszcze na cyrkulator. Zdecydowalem się na Jebao MLW 20, 10-tki nie mieli na magazynie. Poczekam z 2 godzinki i startuje z akwa.

Finalnie, dla tych ktorzy beda mieli podobny dylemat w przyszlosci: 

Aquael Ultramax 2000, 2 kosze ceramiki + reszta gabki. Na prefiltr wewnetrzny zalozylem JBL Symec.

Cyrkulator: Jebao MLW 20

Jak mozna się latwo domyslic, niebawem otworze kolejny temat  w innym dziale. :)

image.thumb.png.baf21bceda79561b7e13248a6fe34b2e.png

• Lubię to 4