Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Jelonek napisał:

Nie bardzo wiem jak szkło 6100 mm przecięte w pół daje 2550 mm. możesz wyjaśnić, czy pomyłka ?

Sorki zagalopowałem się z tym ,,na pół,  skrót myślowy tafle w wymiarze 3210x2550 nazwya się po prostu połowa jumbo.

Opublikowano

Zgadza się to co opisuje @aro600 tafle są w wymiarach 6100x3210 i na takim wymiarze można pracować. 

Co do postępów, to jeszcze nic ciekawego się nie wydarzyło. Wylane ławy, chudziak, doprowadzona kanalizacja + oddzielny odpływ do oddzielnego zbiornika - będę sobie podlewał tym trawnik ;) Niebawem zacznie się proces robienia betonowego basenu ;) 

• Lubię to 5
Opublikowano

Lada chwila zaczyna się temat wylewania basenu pod akwa i zastanawiam się nad jedną kwestią. Na chwilę obecną chcę dać 3xfi50mm po lewej stronie i 3xfi50mm po prawej stronie. Zaczynam dumać, czy nie dać jeszcze na środku takiego samego zestawu gdybym miał jakiś problem z cyrkulacją, żeby nie walczyć z cyrkulatorami tylko ogarnąć temat pompą. Co o tym myślicie?

Opublikowano
2 godziny temu, yaro napisał:

zdecydowanie dałbym na środku też, póki masz pole manewru.

Zawsze mogę je zaslepic i tyle, tak robię, czyli 3 zestawy po 3 rury fi50mm.

• Lubię to 2
Opublikowano

@bojack trafiłem na temat przypadkiem ale podobnie jak ktoś pisał wcześniej, rozsiadam się w pierwszym rzędzie na widowni i z wypiekami na twarzy będę czekał na postępy prac oraz kibicował z całego serducha 😍 🤩 

• Lubię to 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czołem.. Ja będę miał ok 30 cm od ściany bocznej i ok 30 cm od tyłu baniaka, ale to jeszcze do ustalenia ponieważ ja w swoim geniuszu nie zatopiłem sobie rurek... Tak to jest robiąc coś w domu będąc za granica 🤣

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 30.06.2022 o 19:30, Jeb_us napisał:

w swoim geniuszu nie zatopiłem sobie rurek... Tak to jest robiąc coś w domu będąc za granica 🤣

Otwornica i jazda, tylko jak nie trafić w zbrojenie 😕

Ja myślałem dać minimum 15cm od ściany, a odstępy pomiędzy tak jak zbrojenie pozwoli. 

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 27.06.2022 o 16:27, bojack napisał:

@crav @Jeb_us jeszcze jedno pytanie. Jakie dawaliście odległości pomiędzy rurami w dnie i jaka odległość od ściany bocznej? Dzięki

Ja dałem 20 od boku i 60 od tyłu... ja rury wsadziłem przy laniu betonu 

• Lubię to 1