Skocz do zawartości

Fluval 204 (zewnętrzny) aquael turbo 1500 (wewnętrzny)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja do AT2000 używam gąbek Tropicala do serii Crystal Max lub Delfin. Są gęste i fajnie zbierają zanieczyszczenia. Po ok. 3 miesiącach robią się twarde i wymagają wymiany. Na skuteczność filtra nie narzekam, kultura pracy to osobny temat. Ostatnie co o nim mogę powiedzieć, to że jest cichy, ale mi to akurat nie przeszkadza.

Opublikowano
8 godzin temu, Tomasz78 napisał:

Ten fluval co masz to jakieś stare badziewie, on ma 450l/h przepływu to do akwa 100l by się nadał, do 300l potrzebujesz większy kubeł.

Noo już inna rozmowa 😎

Czyli trzeba kupić kubeł i zostać przy fanie 3 jako wewnętrzny.

Opublikowano
6 godzin temu, LukiBars napisał:

Noo już inna rozmowa 😎

Czyli trzeba kupić kubeł i zostać przy fanie 3 jako wewnętrzny.

Kubłów jest duży wybór, kup odpowiedni do swojego akwa kubeł a wewnętrzny jak już tak bardzo chcesz to w mojej opinii lepszy będzie fan 3, turbo będzie tylko mącił wodę.

Opublikowano
16 godzin temu, Andrzej Głuszyca napisał:

mam odmienne zdania i tak chyba już pozostanie

Nie po to kupuję sprzęt o określonej rzekomej mocy żeby tą moc zmniejszać bo maksymalna jest bublem.

Nie po to kupuję oryginalny sprzęt żeby go wymieniać na inny bo oryginał jest bublem.

I jeszcze jedna wada mocno grzeje co zimą jest zaletą ale w lato jest to ogromna wada, bubel do kwadratu.

Opublikowano

Tomku ..mam całkiem odmienne zdanie ale szanuje Twoje.  Dla mnie jest to jeden z lepszych od dawna goszczący na tym forum. Mało tego ..mam starego typu ponad 9 lat i złego słowa o nim nie powiem.  Każdy z nas ma swoje zdanie i żadne z nich nie jest tym jedynym słusznym.

• Lubię to 1
Opublikowano
4 godziny temu, LukiBars napisał:

Panowie filtr hw-302 warty uwagi? 

Albo hw-303A

Cena kusi.

Cena może i kusi ale ja nie polecam. U mnie od początku był z nim problem. Zaraz po uruchomieniu "chodził jak traktor". Myślałem że jest zapowietrzony ale to nie było to. Proponowano mi wymianę wirnika, co oczywiście pomogło choć nadal było go słychać.  Po dobrym miesiącu i krótkim zaniku prądu podczas rozruchu ukruszył się zaczep od mocowania węży w kuble i zaczęła się lać woda. Oczywiście uznano reklamację i otrzymałem nową głowicę ale nie zaryzykowałem ponownego podłączenia kubełka.

Co prawda znam osoby, które mają kubełek z tej serii i są zadowolone, ale znam również osoby które go przeklinają więc chyba dużo zależy od tego co się komu trafi... 🤔

• Lubię to 1