Hw-603 prefiltr bez oporów
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Paula099 · Opublikowano
I oczywiście data ważności testów zachowana -
Zmierzyłam powtórnie, test na azotany wytrząsałam przez 1min, wyniki takie same, NO3 nadal pomiędzy 1 a 5. -
Przez hilux · Opublikowano
Jeśli możesz to zrób też pomiar na wodzie z innych źródeł - kranica, mineralna, z innego akwarium, etc. i porównaj, jeśli wszystkie wyjdą podobnie, to albo źle testujesz albo test wadliwy. Sprawdź też datę ważności na dnie pudełka. Nie wiem jak z innymi, ale u JBL przeterminowane testy są tylko do wyrzucenia. -
Przez Vrzechu · Opublikowano
@Tomasz78 może tak jak mówisz była to trefna partia. Na forum więcej osób się skarżyło na ten test więc zdecydowałem się zakupić po prostu Zooleka. -
Przez Tomasz78 · Opublikowano
Trafiłeś na jakąś wadliwą partię. U mnie test NO3 spisuje się bardzo dobrze pod warunkiem że stosuję się do starej instrukcji, czyli wstrząsanie 1 minuta. Pomiar wody w akwa przed podmianką 30, woda z kranu 1-3, także logika tu jest, dodatkowo wspomagam się testem salifert i wyniki są takie same. Można się tylko domyślać co JBL odpie...lił z ta nową instrukcją, może starzy pracownicy co ten test wymyślili odeszli/zostali zwolnieni... nowi pracownicy pojęcia niemają co robią... trudno stwierdzić co tu się stało. Nie może Ci się wydawać, żeby pomiar był dokładny musi być dokładnie 1 minuta silnego wstrząsania, nastepnie czekasz 10 minut do całkowitego rozwinięcia koloru. -
Przez Oldzik · Opublikowano
Czyli kucie i wylewka sprawa jasna w takim razie a stelaż z suporexu 8 czy 12 i na to blat ma sens ? Bo widziałem w necie kilka takich zdjęć ale nie znam nikogo osobiście żeby podejrzeć i zobaczyć jak to wygląda w praktyce z otwarciami na kable, rury od filtra itd -
Ja miałem trzy razy taką sytuację, która za każdym razem trwała od tygodnia do dwóch. - pierwsza - przyczyną tak jak u @hilux był wyjazd wakacyjny, - druga - przyczyną było polowanie siatką na kilka określonych ryb, - trzecia (najśmieszniejsza) - zwykle ubieram się w jakieś stonowane kolory, założyłem pomarańczową koszulkę do biegania i poszedłem nakarmić ryby Myślałem, że się pozabijają o skały! Przez tydzień tak reagowały na podejście do zbiornika. @Maciek 1205 Nie podałeś nigdzie informacji jak długo ryby pływają u Ciebie? -
Wg mnie testy JBL (przynajmniej w zakresie NO3) są jakimś kompletnym nieporozumieniem. U mnie zawsze pokazywały 5mg/l bez względu na to czy woda była z akwarium, z kranu czy z kubka w którym dwa dni moczył się pokarm. Próbowałem różnych wariantów wstrząsania i zawsze to samo. Przerzuciłem się na Zooleka i tutaj widzę jakąś logikę tych wyników. -
Zmierzę jeszcze raz i dam znać co wyjdzie. Wydaje mi się,że jednak długo wstrząsałam, ale powtórzę to.
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Przez amac1975,
-
Przez marcin73m,
-
Przez Vrzechu,
-