Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

IMG_20210410_212313.thumb.jpg.2429ddcf8626112be2165eeb4675b0db.jpgMam na imię Sławomir, posiadam akwarium Juwel Rio 350 l. Filtracja- Oase Biomaster 600 wkłady standardowe + aquael turbo 2000 sama gąbka + Juwel bioflow + dołożyłem do środka 1L aquael bioceramax1200, temperatura wody 27 stopni. Piasek biały z allegro ok.30 kg , kamienie serpentynit, plus 2 białe kamole których nazwy nie pamiętam, tło czarna folią.

• Lubię to 4
Opublikowano

"Wieczorową porą"😉 w troszkę innym świetle 🙃

I tak po przypadkowym wejściu na forum w grudniu 2020r. Ogromna "sympatia" do hobby z dzieciństwa odżyła!!!

Jestem pod wielkim wrażeniem jaką wiedzę można zdobyć na tym forum,szacunek dla Was wszystkich!!!👍💪

IMG_20210414_221718.jpg

IMG_20210414_221638.jpg

• Lubię to 3
Opublikowano

Będzie że się czepiam, ale trzaba się czepiać 😉 jeśli ma być super , ja bym dołożył kamienia bo brak kryjówek dla ryb jak ryby urosną też bym zmienil biały piasek na jakiś rzeczny z malymi kamieniami . Teraz kolejna sprawa czy znasz parametry wody i jakis start biologi był? 

Teraz co mi się podoba, bardzo ładnie zrobiony środek, punktowe światło na drugim zdjęciu drugiego postu też robi robotę 👍🏻. Może być fajny baniaczek trzaba tylko detale dopracować będzie kosa 😁

• Lubię to 3
Opublikowano
14 godzin temu, TabS21 napisał:

"Wieczorową porą"😉 w troszkę innym świetle 🙃

I tak po przypadkowym wejściu na forum w grudniu 2020r. Ogromna "sympatia" do hobby z dzieciństwa odżyła!!!

Jestem pod wielkim wrażeniem jaką wiedzę można zdobyć na tym forum,szacunek dla Was wszystkich!!!👍💪

IMG_20210414_221718.jpg

IMG_20210414_221638.jpg

Dziękuję za dobre słowo,"czepiać"?fajnie,że napisałeś jakie masz zdanie.Jezeli chodzi o kamienie to bałem się więcej dawać bo martwiłem się o dno ,że szyba może pęknąć- juwelowska biała ramka nie wzbudza mojego zaufania. Biały piasek-teraz już wiem że będzie niepraktyczny,wymienię kiedyś.... Parametry wody są opisane w dziale Biologiczny start akwarium,pozdrawiam😉

• Lubię to 3