Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z góry przepraszam jeśli taki taki temat już był ale szukałem na forum i nie mogę nic znaleźć. Otóż gdy włożyłem do akwarium korzeń (nie znam gatunku drzewa/drewna) moje acei saulosi i rdzawe zaczęły go skumac. Nie ukrywam że zacząłem się denerwować czy aby nic im nie będzie bo wkoncu szkoda żeby zachorowały czy cokolwiek im było. Czy ktoś z was mógł być mi powiedzieć czy to normalne i bezpieczne dla nich? Na forum ani google nic takiego nie mogę znaleźć a mam kilka fajnych badyli które chciał bym mieć akwarium. Wiem ze korzenie nie do końca może i pasują do Malawi ale jak większość pisze to kwestia gustu :) bardzo proszę o pomoc

• marek_z_81 zmienił(a) tytuł na Pyszczaki skubią korzeń
Opublikowano
57 minut temu, Majk88 napisał:

I przepraszam za ortografię i zaraz wyłączam słownik bo dziwne wyrazy mi wyskakują :(

Jeśli zauważysz pomyłkę po dodaniu postu/odpowiedzi, masz możliwość edycji klikając trzy kropki obok numeru postu.

Opublikowano

Mam od dawna w akwarium Malawi korzenie i ryby często je skubią.

Nic im się nie dzieje.
W naturze Pseudotropheus Acei żeruje na korzeniach i często je obskubuje.

Jeżeli chodzi o korzenie w akwarium Malawi to zdania są podzielone. Niektórzy (np. ja) wkładają je do wody i tłumaczą to posiadaniem Acei .

Tak naprawdę w akwarium korzyść z posiadania korzeni jest żadna - oprócz oczywiście wyglądu i potencjalnych problemów jak nie takiego jak trzeba badyla włożysz .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Lubię to 2
Opublikowano

Bardzo dziękuję bo badyle fajne a bardziej niż ja to żona panikowala. Acei mam ale będę oddawał bo dranie zjadły mi rdzawego i wscieklem się :( dziękuję jeszcze raz. Pozdrawiam ✌