Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Moja przygodę z puszcza mi zacząłem 2 msc temu. Aktualnie próbuje dobrać obsadę do 300l i aktualnie posiadam 5 ACEI (do oddania wszystkie) 4 rdzawe i 4 chindongo. ACEI chce oddać bo biorąc je nie doczytałem do jakich rozmiarów rosba rdzawe i chindongo to pyrdki małe i chce żeby zostały. Aktualnie moje akwarium (nie zjedzcie mnie za oświetlenie bo to lampka z biorą mojej córki) wygląda tak. Filtr zewnętrzny sunsun hw402b 1000l/h pre filtr 602b grzałka najtańsza póki co...kamienie to łupek drzewiasty i jakieś czarne kamulce :) oraz piasek kwarcowy. Zastanawiałem się nad korzeniem bo znalazłem kilka fajnych ale jak pyszczak zaczęły go obskubywac to przestraszyłem się (a bardziej żona) i je wyciągnąłem. Btw pysie jak skupia korzeń coś im może się stać? Wiem że korzeń w Malawi nie pasuje ale bardzo bym chciał mieć. IMG_20210402_214909.thumb.jpg.ca2bff35a19365d39303e9ef1f45419e.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Witaj. U mnie też będą saluosi i rdzawe (i może cos trzeciego ale nie zdecydowałem). Też 300l. i też mam łupki. Na razie u mnie w zbiorniku mieszkają tylko bakterie nitryfikacyjne.

Opublikowano

Tak jak pisałem saulosi i rdzawe zostawiam i osobiście myślałem o demasoni do tego. Przyszłościowo chce akwarium 150x40x40 i pod tv dać. Wściekły jestem bo ACEI zjadły mi rdzawego jednego dzisiaj wyciągnąłem głowę i kawałek ogonka. Na zdjęciu widać jeszcze ślimaka helmeta on cudownie czyści kamienie i szyby :) zaszastanawiam się co nie tak jest z moim filtrem bo co jakiś czas bardzo głośno pracuje i wg mnie powietrze gdzieś zasysa co mnie załamuje.