Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
i mysle nad fluvalem 205 tak dla odmiany.

polecam kris sammam 2wie 305 w odzielnych baniakach (200 i 300l)sprawuja sie nienagannie

Opublikowano
Nie nie sprzedaje tych filtrow :)

Sam sie zastanawiam nad 2 gim kublem zamiast wew. (tez chinczyk i ten niestety mnie zabija buczeniem) i mysle nad fluvalem 205 tak dla odmiany.

Krisq to ja nie rozumiem, najpierw piszesz "...z lepszej (bardziej miekkiej) gumy - CISZA"

a teraz piszesz ze drazni cie buczenie

:evil: cos sciemniasz :)

Opublikowano

Nie, nie smith, mu chodzi o to, ze tak samo jak zewnetrzny (ktory jest wedlug niego super ) , wewnetrzyny tez chinski juz sux.

Dlatego ma zamiar dokupic fluvalka, zeby miec 2x kubel, zamiast tandemu zewnetrzny + wewnetrzny :mrgreen:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Ja właśnie mam duże problemy z Tetrą EX 1200. Sika jak najęta. Na początek z uszczelki

a teraz po serwisie z zaworów przy komorze filtra ( tam gdzie się obracają ).

Mam już dość tego syfu. Jak mi go naprawią to go więcej nie podłącze w domu.

Sprzedam jak się znajdzie chętny albo podłącze do filtrowania basenu ogrodowego albo oczka heheeh..

Teraz stawiam na profesjonalne i bezpieczne rozwiązania. Wcześniej miałem Aquaela tego największego

UniMax 700 i był genialny. Nie sikał, był idealnie cichy tylko słabe zalewanie miał. Ale ogólnie ok dopóki

nie padły wirniki i nie mogłem się doprosić o nowe.

Tym razem zastanawiam się pomiędzy Fluval 405 i EHEIM PROFESSIONEL 2228

Różnica w cenie ok 70-80 zł zatem wybieram Eheima.

Szkoda bo Tetra była OK. Bardzo cicha. Nie mniej słyszałem opinię, że Tetry są dobre

do 3 czyszczenia. Potem mogą się sypać.

Pozdrawiam

lestiq