Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam co chwile ktos sie pyta o filtr do do jakiegos akwa zakladam ten temat by kazdy mogl dac opinie na temat filtra ktorego ma lub miał!!!!

i moze zaraz napiszcie jaki ma przeplyw i ile pradu pobiera

wiec zaczne :lol:

filtr aqua szut glowica turbo 8W

przeplyw 600l

jak dla mnie najlepszy jaki mialem godny polecenia

filtr aquael z serii fan nie pamietam jakie mial parametry ale szybko sie popsul wiec nie polecam

filtr aquael z serii turbo filter 1100 ladnie czysci ma przeplyw 1100l i pobiera 14W ale latwo sie zapycha i nie pompuje powietrza po tym jak przez ten filtr szwagier stracil 24 tropheusy ja swoj sprzedalem i ciesze sie z tego :twisted: regulacja przeplywu praktycznie nie dzialala

kubel tetry 1200 przeplyw jak w nazwie pobiera 21W mam go od czterech miesiecy i jestem bardzo zadowolony

no i jeszcze w malym akwa brzeczyk plus rurka plus gabka :D stary i sprawdzone :lol::lol::lol: filterki robily mi tam pralke a to jet idealne do malutkiego akwa :D

a i jeszcze aqua szut super mini 280 max przeplyw 280l i pobiera 2,5W fajny filterek polecam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Stara seria, zastąpiona teraz przez linię FAN. Przepływ o ile pamiętam 600l, u mnie chodził w akwa 240l, byłem z niego bardzo zadowolony, do tej pory napowietrza sadzawkę, a zimą filtruje w akwie w którym zimują złote rybki.

Opublikowano

Mam go niecały rok, w odrobinę przerybionym akwarium 60l. Jak do tej pory złego słowa powiedzieć nie mogę, ale jest w akwie o "numer mniejszym" niż rozmiar sugerowany przez producenta. Cichy, wydajny, czyszczenie raz na dwa tygodnie w zupełności mu wystarcza, takim sygnałem że się zapycha jest dla mnie spadek ilości powietrza które zaciąga przez rurkę napowietrzajacą na wylocie.

Mam generalnie nienajgorszą opinię o filtrach tej marki, ale wszystkie (4) filtry jak narazie ma z Aqaela, więc trudno mi porównać z innymi.

• 1 miesiąc temu...