Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie do malwistów czy jeśli w zbiorniku 260l mam aquael ultramax 2000 + cyrkulator to potrzebuje jeszcze dodatkowo jakis filtr wewnetrzny czy ultramax 2000 powinien ogarnac syf? Przy okazji drugie pytanie chce zakupić purigen nie ma znaczenia w jakim miejscu on bedzie osadzony? moze byc np w prefiltrze od ultramaxa? Pozdro

Opublikowano

Jak masz ten filtr to go uruchom i jak się nie sprawdzi to wtedy kombinuj z cyrkulacja, a później zewnetrzym filtrem. Na purigenie się nie znam moze wcale go nie potrzebujesz, ale umieszczenie go w prefiltrze to nie jest dobry pomysł, tam będzie trafiał najwiekszy syf, pewnie się szybo zużyje. 

• Lubię to 1
Opublikowano
Jak masz ten filtr to go uruchom i jak się nie sprawdzi to wtedy kombinuj z cyrkulacja, a później zewnetrzym filtrem. Na purigenie się nie znam moze wcale go nie potrzebujesz, ale umieszczenie go w prefiltrze to nie jest dobry pomysł, tam będzie trafiał najwiekszy syf, pewnie się szybo zużyje. 
Racja, purigen powinien być w miejscu gdzie woda jest już przynajmniej wstępnie przefiltrowana. Najlepiej jest go dać w górny kosz i rozłożyć na całej jego powierzchni. Jeśli zajdzie potrzeba regeneracji to nie trzeba będzie rozkopywać całego kubła żeby dostać się do purigenu.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka