YakuzzaPL Opublikowano 27 Grudnia 2020 #1 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem że moje acei luwala pływają przy lustrze wody. Jedzą normalnie. Ale nad głowami mają dziwne przebarwienia skóry. Padły mi już 4 sztuki. Reszta ryb normalnie wygląda po za poszarpanymi płetwami. Udało mi się zrobić tylko takie zdjęcia bo aparat nie chce ostrości złapać. Orientuje się ktoś co to może być? Na jednej acei zauważyłem też białe kropki bardzo małe. Na innych rybach ich nie ma.Testy wody robione dzisiaj NO3,NO2, w normie. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
egon44 Opublikowano 27 Grudnia 2020 #2 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Może to ospa. Jaką masz temperaturę wody w zbiorniku?
YakuzzaPL Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor #3 Opublikowano 27 Grudnia 2020 25.2 st.Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
YakuzzaPL Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor #4 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Trochę wyglądają te acei jak poturbowane. Ospa była by widoczna raczej na wszystkich rybach.Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
Mróz Opublikowano 27 Grudnia 2020 #5 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Może pleśniawka? Przy niej też białe kropki mogą powstawać.
YakuzzaPL Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor #6 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Mam od tygodnia nowy filtr fluval Fx6 może to przez filtr. Nie jest dojrzały. Ale mam drugi fluval 405. Który robi jako biologiczny.Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
egon44 Opublikowano 28 Grudnia 2020 #7 Opublikowano 28 Grudnia 2020 18 godzin temu, YakuzzaPL napisał: Trochę wyglądają te acei jak poturbowane. Ospa była by widoczna raczej na wszystkich rybach. W wczesnym stadium nie koniecznie musi być na wszystkich rybach. A jaką masz obsadę?
Rekomendowane odpowiedzi