Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przeczytałem #5 dlatego pytam. Wydaje mi się,że ten model, o którym Ty piszesz, to już mega wypas ze sterownikiem, a te które ja mam na myśli, to inne półka cenową i być może inny produkt? Sorry,coś namnożyłem postów podczas cytowania.

Edytowane przez misiek80
Opublikowano

Cyrkulator Sobo WP300m 7500l/h - wymiar 14x8 cm. Kojarzycie coś o podobnej mocy nadającego się do akwa o długości 160 cm, ale nieco mniejszego tj. max. 11-12 cm długie?

Opublikowano (edytowane)

Co sądzicie o takim układzie cyrkulacji? 1. Wylot z biologa skierowany w dół na przednią szybę. 2. Wylot z mechanika skierowany w dół wzdłuż tylnej szyby. 3. Zasys z mechanika. 4. Zarys z biologia. 5. Wylot z cyrkulatora jebao sow-8 umieszczony w połowie wysokości akwa skierowany równolegle do powierzchni dna i omywajacy kamienie. W sumie mam jedną wątpliwość,że oba mocniejsze strumienie są ustawione po tej samej stronie co zasys nieczystości,czyli czy uda się je przepchnąć tam i z powrotem, razem to 3 metry?20210102_213524.thumb.jpg.f36a7a2a4f7ec42dee629dae31a95e36.jpg

Edytowane przez misiek80
Opublikowano

Cyrkulator zamontuj max 10cm poniżej lustra wody i skieruj strumień lekko w górę tak by poruszał intensywnie je. Dynamiczny ruch lustra wody zapewni bardzo dobre natlenienie całego zbiornika a ruch wody przy dnie będzie w przeciwnym kierunku do kierunku ustawienia pompy cyrkulacyjnej. Takie ustawienie wymusza montaż Pompy cyrkulacyjnej po tej samej stronie co zasys wody z akwarium. Wylot wody kieruj na jakieś gruzowisko by nurt wymywał zanieczyszczenia spod kamieni.

Takie ustawienie uważam za idealne, ale to oczywiście moje zdania 😁

Opublikowano (edytowane)

Sobo WP 300m nie ma już nigdzie, ani w żadnym sklepie ani w hutrowniach. Nawet jak jest info,że jest dostępny,to go nie ma. Już z dwóch sklepów zwracali mi kasę.

Edytowane przez misiek80