Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam przychodzę z pytaniem czy lepiej kupić akwarium od szklarza czy ze sklepu, jeżeli od szklarza to czy możecie polecić jakiegoś w kujawsko pomorskim.

Edytowane przez Kacper Ł
  • Kacper Ł zmienił(a) tytuł na Akwarium od szklarza czy ze sklepu.
Opublikowano

@Kacper Ł chyba każdy woli odbiór osobisty takich rzeczy jak akwarium, ale w tym sęk że nie wiadomo jak Ci szklarz sklei. Jestem z pomorskiego a też brałem u Akwaria.pro, przyjeżdża na palecie dobrze zapakowane. Jakieś dwa lata temu dałem małe akwarium 112l do wymiany jednej szyby właśnie w przypadkowym zakładzie szklarskim.. co prawda nie cieknie ale estetyka wykonania na poziomie przedszkolaka, bruzdy z silikonu wielkości jagód 😆 Także polecam zlecić  klejenie zbiornika osobom które robią to codziennie 😉

• Lubię to 2
Opublikowano

Tak jak radzą koledzy akwarium najlepiej zamówić w firmie która się specjalizuje w klejeniu akwari, a nie u szklarza. Zwyczajnie ktoś kto nie ma wprawy nigdy nie zrobi tego tak dokładnie i estetycznie jak osoba która się zajmuje głównie tym dodatkowo podejrzewam, że u szklarza też nie wyjdzie taniej. 

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

Jeśli cenisz sobie estetykę wykonania i spokojny sen to posłuchaj kolegów. Możesz przyoszczędzić na sprzęcie, oświetleniu czy nawet wziąć ryby z niepewnego źródła, ale akwarium to ostatnia rzecz na której powinno się oszczędzać. Wielu z nas posiada akwaria od naszych partnerów klubowych @timi-akwaria.pro@przemek wieczorek którzy zajmują się tym fachem od lat. Akwaria od nich możesz brać w ciemno i nie będziesz żałował, a co najważniejsze nie będziesz co noc nasłuchiwał czy przypadkiem woda nie kapie na podłogę

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Bartek_De
  • Lubię to 3
Opublikowano
4 godziny temu, Kacper Ł napisał:

Wolę odbiór osobisty a nie znam żadnego dobrego szklarza.

Skoro wolisz odbiór osobisty to masz jeszcze opcję zakupu w sklepie gdzieś w swojej okolicy. Wtedy widzisz, oceniasz i kupujesz lub nie. Szklarza sobie odpuść ze względów o którym wyżej napisali koledzy.

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

u mnie w sklepie od 4 lat stoi 1 akwarium na sprzedasz i jest za małe na malawi a większy sklep mam 150km od domu 

5 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Dlatego rozejrzyj się po sklepach. 

Edytowane przez Kacper Ł