kaziu21 Opublikowano 7 Grudnia 2020 #1 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Hej. Postanowiłem sprawić sobie taki oto regał. Zamysł mam taki by spróbować odchować młode labidochromisy, ramirezy i może kiedyś coś jeszcze Zamówiłem 4 akwaria. 2 sztuki 80x45x40 oraz 2 sztuki 36x45x40. Dwie półki będą nimi zapełnione. Póki nie przyjdą mi zarówno akwaria jak i regał, to zacząłem się zastanawiać nad filtracja. Z racji tego że nie będzie przerybienia, ani gruzów zastanawia mnie filtracja. Myślałem czy aby do większych nie wystarczy T-HEAD 750 z ceramika i kawałkiem waty? Przy tygodniowych podmianach wody (wraz z odmulaniem).
Andrzej Głuszyca Opublikowano 7 Grudnia 2020 #2 Opublikowano 7 Grudnia 2020 (edytowane) 9 minut temu, kaziu21 napisał: Myślałem czy aby do większych nie wystarczy T-HEAD 750 z ceramika i kawałkiem waty? Przy tygodniowych podmianach wody (wraz z odmulaniem). Na naszym forum nie będziemy udzielać rad odnośnie filtracji dotyczącej ryb z innego biotopu. Jeżeli chodzi o labidochromisy jak najbardziej. Edytowane 7 Grudnia 2020 przez AndrzejGłuszyca 1
kaziu21 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor #3 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Jasne, dzięki! A jeśli chodzi o mniejsze, gdzie byłaby młodzież, to jaki filtr powinien być by nie był za mocny? Podobna pompa thead 550 nie będzie za mocna? 1
Rekomendowane odpowiedzi