Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, BRENDY napisał:

ale myślisz że sam wąż jest nie dobrze?

Jeżeli się nie nagrzewa , nie śmierdzi po nagrzaniu i nie wygląda nieestetycznie to zostaw. Ja kiedyś w ten sposób z folią  zacieniałem boki akwa. Jak byś zakładał folię to nawijaj ją ciasno na świetlówkę.

• Lubię to 1
Opublikowano

Efekt jest taki jak chciałem. W tej chwili świeci tylko Led Day 9000k i jest miodzio😀, zrobił się fajny cień na tyle baniaka.ekstra.20201113_222454.thumb.jpg.a9e5d6c8a40b149ff86c63cb7aa909c4.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano
19 godzin temu, BRENDY napisał:

Ja na razie !😀😀

Można również obkręcić świetlówki o 180° bez owijania takowej, będzie świecić ale w pokrywę 😁.

A pod folią świetlówka nie oddaje dobrze ciepła możesz to samemu sprawdzić na tej owiniętej i gołej 😉, nie wiem jak się to ma do żywotności być może nic się nie dzieje.

Opublikowano (edytowane)

Folia aluminiowa ( kuchenna) ma stronę matową i świecącą. Trudno w tym przypadku nawet porównywać folię aluminiową do gumy z węża , którą założył kolega . Cytat z  internetu:

"   Folia aluminiowa - która strona trzyma ciepło?Jeśli chcemy, by umieszczone wewnątrz folii danie trzymało ciepło, powinniśmy zawinąć je błyszczącą stroną do wewnątrz. Strona błyszcząca zatrzymuje ciepło, a matowa je przepuszcza. Odwrotne ułożenie sprawiłoby więc, że potrawa odda ciepło do otoczenia, sama szybciej stygnąc. " Koniec cytatu.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 1