Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, BRENDY napisał:

ale myślisz że sam wąż jest nie dobrze?

Jeżeli się nie nagrzewa , nie śmierdzi po nagrzaniu i nie wygląda nieestetycznie to zostaw. Ja kiedyś w ten sposób z folią  zacieniałem boki akwa. Jak byś zakładał folię to nawijaj ją ciasno na świetlówkę.

  • Lubię to 1
Opublikowano

Efekt jest taki jak chciałem. W tej chwili świeci tylko Led Day 9000k i jest miodzio😀, zrobił się fajny cień na tyle baniaka.ekstra.20201113_222454.thumb.jpg.a9e5d6c8a40b149ff86c63cb7aa909c4.jpg

  • Lubię to 1
Opublikowano
19 godzin temu, BRENDY napisał:

Ja na razie !😀😀

Można również obkręcić świetlówki o 180° bez owijania takowej, będzie świecić ale w pokrywę 😁.

A pod folią świetlówka nie oddaje dobrze ciepła możesz to samemu sprawdzić na tej owiniętej i gołej 😉, nie wiem jak się to ma do żywotności być może nic się nie dzieje.

Opublikowano (edytowane)

Folia aluminiowa ( kuchenna) ma stronę matową i świecącą. Trudno w tym przypadku nawet porównywać folię aluminiową do gumy z węża , którą założył kolega . Cytat z  internetu:

"   Folia aluminiowa - która strona trzyma ciepło?Jeśli chcemy, by umieszczone wewnątrz folii danie trzymało ciepło, powinniśmy zawinąć je błyszczącą stroną do wewnątrz. Strona błyszcząca zatrzymuje ciepło, a matowa je przepuszcza. Odwrotne ułożenie sprawiłoby więc, że potrawa odda ciepło do otoczenia, sama szybciej stygnąc. " Koniec cytatu.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.