Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, BRENDY napisał:

ale myślisz że sam wąż jest nie dobrze?

Jeżeli się nie nagrzewa , nie śmierdzi po nagrzaniu i nie wygląda nieestetycznie to zostaw. Ja kiedyś w ten sposób z folią  zacieniałem boki akwa. Jak byś zakładał folię to nawijaj ją ciasno na świetlówkę.

  • Lubię to 1
Opublikowano
19 godzin temu, BRENDY napisał:

Ja na razie !😀😀

Można również obkręcić świetlówki o 180° bez owijania takowej, będzie świecić ale w pokrywę 😁.

A pod folią świetlówka nie oddaje dobrze ciepła możesz to samemu sprawdzić na tej owiniętej i gołej 😉, nie wiem jak się to ma do żywotności być może nic się nie dzieje.

Opublikowano (edytowane)

Folia aluminiowa ( kuchenna) ma stronę matową i świecącą. Trudno w tym przypadku nawet porównywać folię aluminiową do gumy z węża , którą założył kolega . Cytat z  internetu:

"   Folia aluminiowa - która strona trzyma ciepło?Jeśli chcemy, by umieszczone wewnątrz folii danie trzymało ciepło, powinniśmy zawinąć je błyszczącą stroną do wewnątrz. Strona błyszcząca zatrzymuje ciepło, a matowa je przepuszcza. Odwrotne ułożenie sprawiłoby więc, że potrawa odda ciepło do otoczenia, sama szybciej stygnąc. " Koniec cytatu.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.