piotr_k Opublikowano 22 Października 2020 #1 Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) Cześć, Akwarium spisuje się super, rybki od Fish Magic super. Tylko co się okazuje, wszystko wskazuje na to, iż mam 8 samców i 2 samice ... Co zrobić z tymi rybkami? Jak to jakoś mądrze rozwiązać? Edytowane 22 Października 2020 przez piotr_k
Mortis Opublikowano 22 Października 2020 #2 Opublikowano 22 Października 2020 Wyłowić większą część samców i dokupić nowe ryby. Może dojdą nowe samice.
piotr_k Opublikowano 22 Października 2020 Autor #3 Opublikowano 22 Października 2020 Myślałem o tym, żeby poczekać aż te się rozmnożą i kupić małe akta żeby samice przełożyć, a później żeby małe podrosły. A co mam zrobić z tymi co wyłowię?
Mortis Opublikowano 23 Października 2020 #4 Opublikowano 23 Października 2020 14 godzin temu, piotr_k napisał: Myślałem o tym, żeby poczekać aż te się rozmnożą i kupić małe akta żeby samice przełożyć, a później żeby małe podrosły. A co mam zrobić z tymi co wyłowię? Możesz poczekać. Jeśli byś zauważył, że samice inkubują to możesz odławiać samce. Tylko patrz by samce nie zaganiały samic. Jeśli przyjdzie czas odłowy to ryby oddaj do zoologa, ewentualnie znajomemu czy wystaw ogłoszenie na portalach sprzedażowych.
Rekomendowane odpowiedzi