Skocz do zawartości

Przymiarka do 405l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam 4 ścianki i 6 nóżek - środkowe są między środkowymi wzmocnieniami. Całą szafkę mi trudno ująć bo jestem w trakcie przemeblowania.

Blaszki podłożone, prześwit pod poziomicą zlikwidowany.

Akwa zamówione. Mam matę pod akwa 5mm (producent Twistman) ale w takiej ilości że mogę dać podwójnie.

Teraz pytanie ile dać tej maty, te 5mm bez problemu zgniatam w palcach, bąbelki pękają pod naciskiem. Widziałem że są sprzedawane też 8mm.

Podobno Aquael daje matę w zestawie porównam która lepsza, jeśli będzie biała.

IMG_20201106_182919.jpg

IMG_20201106_183123.jpg

Edytowane przez Rafał80
Opublikowano

No właśnie zgłupiałem bo przyszło tak że wszystkie są odwrócone w stronę pokrywy i nie wiem czy to ma odbijać światło czy trzeba je poprzekręcać w stronę tafli. Ja 25 lat temu świeciłem lampką z żarówką, takie oświetlenie to dla mnie nowość ;].

Opublikowano

Rafał..kieruj w dół. Możesz ewentualnie o ile jest to rura  zrobić taki patent ,że założysz za pomocą klipsów na to odbłyśnik pomalowany na czarno. Wtedy będziesz mógł swobodnie  kierować przód-tył strumień światła. 

Opublikowano

Pomocy!

Jak przykleić tło, kilka godzin już macham szpachelką. Efekt jest taki że z jednej dużej smugi robią mi się dwie małe, potem z tych 2 robią się 4 itd. Wymiękam, ręce opadają nawet już piwa nie mogę utrzymać.

Tło czarne Juwel do tego miałem Juvel Posterfix ale w ogóle to nie szło bo gęsty wiec walnąłem jeszcze JBL Fixol ten z kolei rzadki jak woda ale lepiej się rozgarniało.

Z pod tła już praktycznie nic nie da się wygarnąć/wycisnąć.

Opublikowano

Baniak zalany kranówą:

baniak.thumb.jpg.61ef9bee7f8cb8df6ddfd151003ece1d.jpg

Filtr  też zalałem i dodałem odrobinę rozbełtanego pokarmu. Jutro powinna dotrzeć przesyłka z bakteriami.

Filtr puszczać od razu czy poczekać  na bakterie i żeby woda odstała, chlor się ulotnił?