Skocz do zawartości

Pokarm dla Pielęgnic typowo mięsożernych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję porady jaki pokarm zakupić aby nie miał w składzie spiruliny ponieważ obecnie posiadam Pokarmy które ją mają i moje ryby zaczynają przebarwiać się czarnym kolorem. Mianowicie chodzi o Labidochromis Caeruleus kakusa. 

Opublikowano (edytowane)

Ciężko będzie bo wszystkie pokarmy w mniejszym lub większym stopniu zawierają glony. Spróbuj może zrobić im kilkudniową głodówkę a potem podawać im pokarm liofilizowany, dafnię, kryl. Tu masz link do oferty Tropicala, znalazłem ciekawą propozycję. 

https://tropical.pl/tropical/product/calanus?gclid=CjwKCAjwrKr8BRB_EiwA7eFapiSYtY_bJN-gSIPbMN_YDMPVhFrmXY5GOCfpqOFn3jqMR0xzvA0EwRoCgGIQAvD_BwE

A mówią że yellow da radę z rybami roślinożernymi bez uszczerbku dla zdrowia, a tu jeszcze jeden dowód że niekoniecznie. 

Edytowane przez Bezprym
  • Lubię to 1
Opublikowano

Ze swojej strony mogę Ci polecić Tropical Soft Line Carnivore, Hikari Vibra Bites, Nature Food Supreme Artemia. Nie doczytałem się w ich składzie spiruliny. Karmię nimi naprzemiennie, ryby chętnie je zjadają, zwłaszcza Vibra Bites. NF Artemia trochę brudzi wodę. Pokarmu, który poleca Sławek nie znam, ale do złudzenia przypomina mi D-50 plus też od Tropicala (dla dyskowców) którym również karmię swoje ryby.

Opublikowano
Bartkowi pewnie chodzi o pokarm Tropical soft line africa carnivore, no z kolei Tropical soft line carnivore już glony posiada w składzie. 
Tak, Africa przeoczyłem

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hmm, tak sobie policzyłem, że skoro 12 g kosztuje 33,45 zł to 1 kg kosztuje .... Nie, niemożliwe. Kalkulator mam do du...py!