MateuszKabat Opublikowano 19 Września 2020 #1 Opublikowano 19 Września 2020 (edytowane) Witam. Niebawem startuje z akwarium 350 l (120x50x66) chciałbym prosić o propozycję obsady . Interesują mnie jakieś kolorowe gatunki raczej spokojne jak na pierwsze malawi . Myślałem o rybach w ilości 15-20 sztuk. Nie chce popełnić jakiegoś błędu bo dobraniu odpowiedniej obsady w odpowiedniej ilości to ważna sprawa. Edytowane 19 Września 2020 przez MateuszKabat
Robson79 Opublikowano 19 Września 2020 #2 Opublikowano 19 Września 2020 Ja proponuję Chindongo Saulosi i Iodotropheus Sprengerae... Jeśli chciałbyś trzeci gatunek to możesz dodać Labidochromis Joanjohnsonae lub Labidochromis sp. "Perlmut"...
MateuszKabat Opublikowano 20 Września 2020 Autor #3 Opublikowano 20 Września 2020 A coś takiego podobnego do Saulosi ale z żółtym ogonem?? I co myślisz i Aulonocara Fire fish?? Bo chciałbym coś z czerwonym
Andrzej Głuszyca Opublikowano 20 Września 2020 #4 Opublikowano 20 Września 2020 29 minut temu, MateuszKabat napisał: I co myślisz i Aulonocara Fire fish?? Ryba ( samiec) piękny ale musisz wiedzieć , że nie występuje w jeziorze. Jest tworem ludzkich rąk.
MateuszKabat Opublikowano 20 Września 2020 Autor #5 Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) Czytałem o tym właśnie że to ryba która nie występuje w jeziorze . A może jest jakiś gatunek który będzie pasować do Saulosi ( takie chce na pewno ) I będzie czerwona ? Edytowane 20 Września 2020 przez MateuszKabat
Bezprym Opublikowano 20 Września 2020 #6 Opublikowano 20 Września 2020 Z czerwonym to w tym biotopie krucho, ten kolor występuje tylko jako dodatek a i tak najwięcej u non mbuny. Ale piękne są Estherae red red, samiec szczególnie robi wrażenie.
MateuszKabat Opublikowano 20 Września 2020 Autor #7 Opublikowano 20 Września 2020 16 minut temu, Bezprym napisał: Ale piękne są Estherae red red, samiec szczególnie robi wrażenie. Podobają mi się. Powoli coś się wybierze
MateuszKabat Opublikowano 20 Września 2020 Autor #8 Opublikowano 20 Września 2020 A jeżeli chodzi o zakup ryb..polecacie zakup w Internecie czy lepiej odbior osobisty ??
Bezprym Opublikowano 20 Września 2020 #9 Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) Często, gęsto kupujemy z renomowanych chodowli metodą wysyłkową. Przy bezpośrednim połączeniu to nie problem Edytowane 20 Września 2020 przez Bezprym Literówka
MateuszKabat Opublikowano 20 Września 2020 Autor #10 Opublikowano 20 Września 2020 Jakieś sprawdzone w Wielkopolsce masz ?? Bo myślałem zeby kupić od dwóch hodowców ryby .
Rekomendowane odpowiedzi