Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Przypominam , że pomagamy  koleżance przy starcie i ratowaniu ryb. Zrobiłem odstępstwo bo temat powinien być zamknięty z tego względu , że jesteśmy na forum KM a nie na forum ogólnym.  Dlatego wszystkie nasze rady , pomoc będzie dotyczyć startu , pomocy a nie będzie dotyczyć ustaleniu  obsady ryb z innego biotopu  . To nas nie interesuje w tym przypadku i proszę to uszanować.

Bardzo dobra decyzja Andrzeju👍 Generalnie rzecz biorąc myślę, że nie powinniśmy się zamykać na osoby które szukają pomocy, na przykład odnośnie przeprowadzenia startu akwarium czy w jakichś sytuacjach awaryjnych związanych z parametrami wody. Jest wśród nas wiele osób, które posiadają olbrzymią wiedzę akwarystyczną, nie tylko w kwestii Malawi, czemu by tego nie wykorzystać? Mogło by to się przyczynić do jeszcze większej popularności naszego forum. Dlaczego ludzie nie związani z tematyką Malawi do nas trafiają? Ano wpisują w wyszukiwarkę problem, na który szukają odpowiedzi i otrzymują wyniki w postaci tematów w dużej mierze pochodzących z naszego forum, sam wielokrotnie się z tym spotkałem. Można by rozważyć utworzenie specjalnego działu dla takich osób.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 3
Opublikowano
Przypominam , że pomagamy  koleżance przy starcie i ratowaniu ryb. Zrobiłem odstępstwo bo temat powinien być zamknięty z tego względu , że jesteśmy na forum KM a nie na forum ogólnym.  Dlatego wszystkie nasze rady , pomoc będzie dotyczyć startu , pomocy a nie będzie dotyczyć ustaleniu  obsady ryb z innego biotopu  . To nas nie interesuje w tym przypadku i proszę to uszanować.
Nie pomyślałem. Chciałem po prostu koleżankę nakierować na właściwy tor, tak aby ryby trafiły do jak najlepszych warunków.

Pomysł o oddzielnym dziale dla akwarystyki nie związanej z Malawi, to strzał w dziesiątkę.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 3
Opublikowano
22 minuty temu, nsp napisał:

Pomysł o oddzielnym dziale dla akwarystyki nie związanej z Malawi, to strzał w dziesiątkę.

Nie zgadzam się z tym absolutnie. Ale to nie miejsce na  taką dyskusje tym bardziej , że to moje zdanie  a nie zarządu.  Jeżeli w statucie czy regulaminie zarząd określi taką możliwość to z mojej strony  nie widzę problemu. Moja podpowiedź: załóż temat w części klubowej , oznacz członków zarządu i możemy tam dyskutować. 

31 minut temu, Bartek_De napisał:

Można by rozważyć utworzenie specjalnego działu dla takich osób.

Ale to jak napisałem wyżej koledze.  Ja mam świadomość ,że wiele osób pyta np. o oświetlenie , wodę itp. niekoniecznie do naszego Biotopu. Ale póki nie pyta o obsadę do roślinnego albo o inne sprawy  związane z innym biotopem to my wtedy nie reagujemy pod warunkiem ,że nie pyta pod inny biotop. Można to zmienić lub nie ale jak powiedziałem..to decyzja zarządu . Można zgłosić  taką innowację , przedyskutujemy , poznamy zdanie innych i tyle. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Panowie, ale w tym mleku przecież nie widać ryb, a autorka tematu z tego co widzę nie określiła co tam pływa. Więc w domyśle wciąż ratujemy malawijskie pielęgnice 😋

Opublikowano
Panowie, ale w tym mleku przecież nie widać ryb, a autorka tematu z tego co widzę nie określiła co tam pływa. Więc w domyśle wciąż ratujemy malawijskie pielęgnice
Koleżanka napisała co tam pływa, ja zdążyłem przeczytać. Ale Andrzej czyścił temat, aby nie wchodzić w temat obsady nie związanej z Malawi. W tym akwarium, nie pływa żadna ryba z biotopu Malawi, lub Tanganika :)

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 2