Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem ten sterownik,oprogramowanie wgrane. Ale za nic nie mogę połączyć się z nim przez wifi. Syn stara się jak może aby to rozkminić ale ciagle mu pokazuje że musi być inna wersja programu. Lecz ze strony sklepu nie można pobrać nowszej wersji. Pomoże ktoś ?

Opublikowano

Spróbuj użyć tego linku do ściągnięcia oprogramowania:

https://we.tl/t-Q0fDfvjaiJ

Po instalacji na komputerze musisz jeszcze zainstalować oprogramowanie systemowe na sterowniku zgodnie  z instrukcją producenta:

Na ekranie głównym kliknij przycisk „Wgraj firmware”. Odłącz wszystkie złącza od sterownika (sterownik musi być odcięty od zasilania). Podłącz USB trzymając wciśnięty przycisk na obudowie. Sterownik sygnalizuje przejście w tryb programowania poprzez podwójne mignięcie diodą co około sekundę. Odpowiedni port powinien pojawić się automatycznie w momencie podłączenia sterownika. Wybierz żądaną wersję oprogramowania i wciśnij przycisk "Wgraj". Podczas wgrywania oprogramowania sterownik jest bezpieczny i nie można go uszkodzić w ten sposób. W razie nieudanej próby (rozłączenie kabla, zanik napięcia) wgrywanie należy powtórzyć. Po zakończeniu wgrywania należy kliknąć przycisk "Rozłącz" lub odłączyć sterownik od portu USB.

Dopiero wtedy można się połączyć przez wi-fi stosując się poniższych poleceń:

Łączenie przez WiFi Sterownik posiada moduł WiFi, który można skonfigurować do pracy w sieci lokalnej. Konfiguracji można dokonać po pierwszym połączeniu ze sterownikiem. Można się połączyć poprzez port USB (po instalacji sterowników) lub od razu poprzez WiFi (sterownik na 5 minut udostępnia własną sieć WiFi). Jeżeli pierwsze połączenie jest przez port USB, to należy przejść do sekcji ustawień i wpisać nazwę swojej sieci WiFi oraz podać hasło do niej a następnie wcisnąć przycisk "Połącz". Po kilku sekundach symbol obok sieci WiFi powienien zmienić się na zielony (sygnalizując prawidłowe połączenie). Jeżeli pierwsze połączenie ma się odbyć przez WiFi, to należy przytrzymać przycisk na sterowniku przez minimum 5 sekund. Przycisk zacznie migać co około sekundę. Po zwolnieniu przycisku sterownik otworzy własną sieć WiFi (nazwa "LedDimmerPro4" i hasło "LedDimmerPro4" – ważne duże i małe litery). Sieć będzie dostępna przez 5 minut lub do czasu odłączenie sterownika od zasilania. Należy podłączyć się do tej sieci. Po restarcie aplikacji sterownik powinien zostać wykryty w sieci lokalnej. Należy połączyć się ze sterownikiem i skonfigurować połączenie z własną siecią WiFi (analogicznie jak przy połączeniu USB). Po ustanowieniu parametrów sieci sterownik może się automatycznie rozłączyć. Należy połączyć się ze swoją siecią WiFi i sprawdzić czy sterownik zostanie wykryty. Po skonfigurowaniu parametrów sieci sterownik powinien być automatycznie wykrywany.

Cała instrukcje możesz znaleźć tutaj

https://we.tl/t-GTPEvAHdFb

Opublikowano
W dniu 27.08.2020 o 21:24, Piotr775 napisał:

Witam. Kupiłem ten sterownik,oprogramowanie wgrane. Ale za nic nie mogę połączyć się z nim przez wifi. Syn stara się jak może aby to rozkminić ale ciagle mu pokazuje że musi być inna wersja programu. Lecz ze strony sklepu nie można pobrać nowszej wersji. Pomoże ktoś ?

Cześć, wejdź w link poniżej i wykryj sterownik.

http://ldp.palabras.pl/

Skopiuj adres IP sterownika do aplikacji gdy będziesz chciał się połączyć ze sterownikiem. Ja też nie mogłem się połaczyć ze swoim i dopiero jak znalazłem IP to mi się udało.