Odpływ ponad taflą sumpa znaczyłby ciągłe ciurkanie wody, może ktoś lubi. Do tego musiałbyś odwrócić układ sumpa, żeby pierwsza, mechaniczna komora szła dołem a nie górą.
Taki układ jak masz na zdjęciu jest git, woda spływa z komina na dno sumpa i musi przejść przez gąbkę zanim popłynie dalej. Przy czyszczeniu gąbki czyścisz też co tam się nazbierało na dole i gra muzyka.
Hej
Jeden z układów w moim sterowniku uległ uszkodzeniu. Niestety wypalona dziura nie pozwala na odczyt symbolu na układzie. Chciałbym spróbować uratować sterownik i spróbować przelutować uszkodzony układ, ale potrzebuje pomocy, kogoś, kto ma taki sterownik, byłby w stanie go rozkręcić i zrobić w miarę wyraźną fotkę układu. Załączam zdjęcia wersji sterownika i uszkodzonego układu.
Uprzedzam pytania, pisałem do Romka, że padł mi sterownik, odpisał, że to już taka stara wersja, że nie posiada schematu i ciężko stwierdzić, czemu przestać działać mi nieprawidłowo. Wysłałem później zdjęcia, który układ mi padł, ale niestety już dłuższy czas nie mam odpowiedzi, więc szukam ratunku tutaj
Rekomendowane odpowiedzi