Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znalazlem dwa takie kamienie chcialem je wsadzic do malawi bo jutro robie zbiornik chcialem zaslonic filtr i grzalke jeden ma taki rdzawy nalot reszte skal mam serpentynit ale male skaly i nie zabuduje prosze o poradeIMG_20200625_182235.thumb.jpg.92ab0b2fc68069253806f2dc4cd6972a.jpgIMG_20200625_182213.thumb.jpg.9c8606944b4d5e7189ee8155dcd58184.jpg

Opublikowano

13 minut temu, TOMEKSIEDLCE napisał:

Do Malawi nadają się tylko , przed włożeniem umyj ich dobrze i wyszoruj szczotką  i gorącą wodą wyparz .

Tak jak kolega pisze jeżeli pasuje Ci wizualnie i ładnie zakryje sprzęty to umyj i gotowaną wódą dobrze sparz .

A kształty fajne mają możesz coś z nimi pokombinować ten z 1 zdjęcia powinien zasłonić filtr i grzałkę (wszystko zależy jakie masz akwarium )

Poza tym to i tak już po zalaniu jeszcze z 10 razy poprzestawiasz kamienie 😉 wiem z własnego doświadczenia .

Powodzenia z aranżacją i później zadowolenia 😉

Opublikowano
14 minut temu, jarekf napisał:

myslalem ze ten rdzawy kolor na kamieniu bedzie mial wplyw na parametry wody

Po jakimś czasie w akwarium wszystkie tak będą wyglądać .

Chyba że od razu zrobią się zielone 😊

Ja też niedawno zakładałem akwarium i na początku wszystko miało ładnie wyglądać a teraz zaszło glonami i dopiero jest frajda popatrzeć jak rybki skubią.

Ważne żeby rybki miały gdzie się schować i żeby Tobie się to podobało.

Opublikowano

Nie ma za co 

Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to w tym miejscu na pewno znajdziesz odpowiedź na wszystko.

Jest tu dużo kolegów którzy mają wiedzę na temat naszego biotopu i zawsze pomogą 😉