Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, TOMEKSIEDLCE napisał:

Siema ze ci zwrócę uwagę kolego ,ten gatunek potrzebuje większego akwarium prz...150 cm długości.

hm... dziękuję za uwagę. W takiem razie pytanie, co byś polecał jako drugi gatunek do Yelow? Zakładam 2 max 3 gatunkowe akwa. Że tak to nazwę z pyszczkami o "prostej" barwie.

Opublikowano
59 minut temu, tomekTOja napisał:

Jest! Filtr narurowy odpalony. Nowa aranżacja, doszły bombelki. Rybcie zestresowane, ale zwiedzają:

IMG_20200407_210323.thumb.jpg.09594a2071296544bf25b08487421133.jpg

IMG_20200407_210419.thumb.jpg.e5fde5510ca4e91da2b82b550b8e4ae4.jpg

IMG_20200407_210251.thumb.jpg.ef36029c9044e7f467bf2a2dc8ba78eb.jpg

Ale w ogóle nie widać ruchu tafli wody:confused: Przy tej filtracji powinieneś mieć tsunami;)

Zgadzam się z Tomkiem @TOMEKSIEDLCE Acei potrzebuje minimalnie 150cm długości akwarium.

Opublikowano
7 godzin temu, tomekTOja napisał:

hm... dziękuję za uwagę. W takiem razie pytanie, co byś polecał jako drugi gatunek do Yelow? Zakładam 2 max 3 gatunkowe akwa. Że tak to nazwę z pyszczkami o "prostej" barwie.

Iodotropheus sprengerae- ten gatunek możesz sobie dorzucić

• Lubię to 1
Opublikowano

rdzawy. Ciekawy, nawet lekko podobny. Dziękuję Tomek, poszukam w pobliżu może ktoś ma to zamienię. Gdybyś miał (lub ktoś ma) coś jeszcze do zaproponowania będę wdzięczny.

Ruch jest,powinien być większy czy się nabijasz...? ;) Filmik jest na 50% pompy, ale jadę na 60% czyli teoretycznie 2400l/h -ale postaram się to dziś zmierzyć. Sam jestem ciekaw ile leci z wylotu mechanika, a ile z biologa.

Opublikowano
będzie dobry u mnie? Pyszczak niebieski, super jak dla mnie.
Muszę poczytać i się zastanowić ile gatunków i co wybrać. Dzięki Nath!
Ja bym się skłaniał dwa gatunki góra do 240 l, mocno przerybione akwarium jak dorosną ryby, to brzydko wygląda jak na stacji PKP.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 4
Opublikowano
3 godziny temu, tomekTOja napisał:

Ruch jest,powinien być większy czy się nabijasz...?

Nie, absolutnie się nie nabijam:) No może z tym tsunami to był mały żarcik;) Ruch powierzchni wody powinien być bardziej widoczny, aby zadbać o odpowiednie natlenienie wody.

• Lubię to 3