Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

mam już wszystkie testy tzn Ph, NO2,NO3,NH4 i jeszcze KH i CO2

które wykonać na wodzie przed bakteriami a które po dodaniu stability i pokarmu?

woda w akwarium 29,5 stopnia

gąbki i ceramika w sumpie

Edytowane przez wojtek2287
Opublikowano

Co2 nie jest Ci potrzebny.

Na początek zrób PH, No2, No3 i KH wody kranowej.

Potem zrób NH4, No2 i No3 wody w zbiorniku przed dodaniem pokarmu i stability - powinny być takie same jak kranowej

Ze 3-4 dni po dodaniu stability i pokarmu zrób NH4 i No2.

  • Lubię to 1
Opublikowano

moje parametry wody to:

Ph                7,4

KH                16

NO2              0,025

NO3              1

NH4            0,05

Opublikowano (edytowane)

dzisiejsze wyniki testów po 4 dniach od zalania wodą i po 3 dniach od dodania stability i pokarmu

NO2           0,1

NH4          <0,05

Mam pytanie o stability bo dodałem na start wedle opakowania ale na opakowaniu jest żeby podawać przez tydzień jakąś dawkę ( jak to rozumiem że codziennie przez tydzień tę dawkę).

Jeśli chodzi o testy to też mam nadzieję że dobrze interpretuję bo kolor wydaje się w obu słoiczkach identyczny i ten wynik wybieram ale w dolnym słoiczku jest nieco mniej intensywny. Czy dobrze to rozumiem?

Mam nadzieję że ktoś mi odpowie i czekam kolejne 4 dni na następne testy

I jeszcze jedno na powierzchni zauważyłem lekką piankę w rogu gdzie falownik i wylot filtra spycha wodę.

pozdrawiam

Edytowane przez wojtek2287
Opublikowano
5 minut temu, SlavekG napisał:

Najlepiej zrób zdjęcie tego testu w momencie odczytu

Za 4 dni zrobię ale ja mogę być daltonista ale żona Twierdzi że to ten kolor tylko nieco bardziej przejrzysty. I absolutnie wykluczyła pozostałe.

A co z tymi wynikami idzie to w dobrą stronę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.