Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, do swoich pierwszych ryb z Malawi,a mianowicie: Chindongo saulosi taiwan reef, Iodotropheus sprengerae i Cynotilapia afra jalo reef, które dzisiaj do mnie powinny dojechać zakupiłem wcześniej taki pokarm:

1.JBL SPIRULINA 40% PREMIUM PŁATKI

2.NATUREFOOD PREMIUM CICHLID PLANT S

3.NATUREFOOD PREMIUM CICHLID S

4.OSI O.S.I. ARTEMIA FLAKES

5.OSI O.S.I. CICHLID FLAKES

6.TROPICAL PRO DEFENCE

Czy wszystkie te pokarmy nadają się do podawania codziennego dla tych ryb tzn.po prostu naprzemiennie? Czy któryś powinienem jakoś ograniczać w podawaniu np. raz w tygodniu? Czy może dokupić jakiś pokarm bo czegoś będzie brakowało? Czy może któryś z tych pokarmów kompletnie odstawić bo się nie nadaje ?Jak najlepiej ustawić dietę tygodniową z tego co mam dla podanych gatunków? 

Opublikowano
1 godzinę temu, sopel363 napisał:

Czy wszystkie te pokarmy nadają się do podawania codziennego dla tych ryb tzn.po prostu naprzemiennie?

Ja bym odstawił te pokarmy OSI. Robi się przewaga pokarmów mięsnych. Na pewno odstawił bym artemię. Reszta w zupełności wystarczy. 

• Lubię to 1
Opublikowano
4 godziny temu, Daniel00 napisał:

Ja też czekam na przyjazd swoich rybek mam nadzieje ,że wszystkie przyjdą żywe i tobie życzę tego samego ;)

Ryby już są. Wszystkie żywe i bardzo żwawe. Nawet jestem trochę zaskoczony bo z tego co czytałem na początku przeważnie są zestresowane i się chowają. U mnie to wygląda narazie zupełnie inaczej. Elegancko opływują wszystki zakamarki akwarium badając nowy teren. Kupowałem od Pana Jacka z Żor. Polecam ze swojej strony. 

Co do pokarmu to tak zrobię jak pisze kolega pozner i odstawie artemie albo będę ją podawał w formie ciekawostki raz na jakiś czas. 

Opublikowano
4 minuty temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Daniel ..trzymaj się tematów .

Znowu przepraszam bardzo :)

Na swoją obronę poudaje znawce i powiem ,że te pokarmy nadają się do tej  obsady.

• Lubię to 1