Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z uwagą czytam i póki nie uruchomię filtracji w akwarium, wszystko może się zdarzyć. Wasze argumenty są cały czas rozważane, a przez to przyprawiacie mnie o ból głowy i bezsenność. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, tom77 napisał:

Realna alternatywa, na etapie planowania akwarium, jest moim zdaniem taka: woda opuszcza zbiornik (sump) - trzeba zrobić komin lub woda nie opuszcza zbiornika (koncepcja Decco-Przema🙂) - warto zrobić porządne moduły lub tło strukturalne lub i tło i moduły.

Dokonaj tego wyboru a ból głowy ustanie.

Mając tło strukturalne lub moduły możesz iść zarówno w stronę "5 lat bez obsługi" jak i "czyszczenie gąbki co 2 tygodnie" (nazwy koncepcji są uproszczeniem), a może i jedno i drugie (w dwóch modułach lub w tle i module). Możesz też zmienić koncepcję podczas działania akwarium. 

Edytowane przez tom77
  • Lubię to 2
Opublikowano

Panowie..już chyba po raz trzeci wydzielam  zbędne tematy z  tego wątku. Tym razem z powodu emocji , które wzięły górę wskutek czego ten temat został zaśmiecony a czego nie życzy sobie autor tematu. Temat wydzieliłem tylko po to aby dać wszystkim szansę w wypowiedziach i nie być posądzonym , że go zlikwidowałem bez dania szansy każdemu z uczestników na zabranie głosu i ustosunkowanie się do padających stwierdzeń. Wydzieliłem jak niżej:

• Lubię to 3
Opublikowano

Ciekawie się to czyta ze względu że też stawiam zbiornik nie taki litraż ale  1400L 😜 Stawiam na filtrację modułową ale w razie w  wykonałem otwory w dnie do podmianki np. lub jeśli wymyśli mi się coś innego

Opublikowano

Szafka już stoi, sam mebel waży ponad 300 kg. Mebel jest w całości wykonany z płyt meblowych i wzmocniony w narożnikach drewnianymi kątownikami. 

IMG_20200602_113305.jpg

IMG_20200602_113319.jpg

IMG_20200602_120027.jpg

• Lubię to 6
Opublikowano
7 minut temu, yaro napisał:

No i tak wygląda w całej okazałości

IMG_20200602_130821.jpg

Elegancko to wyszło 💪💪💪🍻🍻🍻

Kiedy szkło jeśli można wiedzieć sprowadzasz na tą piękna szafkę? 🤔