Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Koral1989 napisał:

Wracam właśnie z Torunia gdzie kupiłem Hary, myślę że jak je będę wpuszczał to saulosi które pływają od wczoraj jakoś ich nie będą przeganiać 😅

Wpuszczaj śmiało nic się nie stanie. Saulosi byłyby zagrożeniem dla nowych młodych har gdyby saulosi były dorosłe i mieszkały w akwarium od dawna ( np. od conajmniej roku).

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Koral1989 napisał:

Wcześniej w tym akwarium miałem wpuszczone gupiki na start, za diabła nie mogłem ich odłowić tak uciekały to sypnołem karma wstawiłem sitko kuchenne i tak je wyłowiłem stąd resztki pokarmu ale pysie wszystko zjadły rano. 

Ja tak robiłem do tej pory z wszystkimi rybami jakie trzymałem, ale te zakupiłem od Pana Marka z Malawi Mbuna World i on doradził mi aby tak te pysie wpuścić do akwarium, ogólnie bardzo miło z nim porozmawiałem i posłuchałem jego rady jako bardziej doświadczonego chodowcy. 

Wracam właśnie z Torunia gdzie kupiłem Hary, myślę że jak je będę wpuszczał to saulosi które pływają od wczoraj jakoś ich nie będą przeganiać 😅

Żeby jeszcze nie było tak, że samczyk Hary da sauloskom popalić. U mnie przy zakupie har i yellow, samczyk Hary od razu się po wpuszczeniu wybarwił i pani wał w zbiorniku do czasu kiedy go nie sprzedałem. Potem władzę przejął beta i tak jest do dziś. 

Edytowane przez Bezprym
  • Lubię to 1
Opublikowano
5 godzin temu, Bezprym napisał:

Żeby jeszcze nie było tak, że samczyk Hary da sauloskom popalić. U mnie przy zakupie har i yellow, samczyk Hary od razu się po wpuszczeniu wybarwił i pani wał w zbiorniku do czasu kiedy go nie sprzedałem. Potem władzę przejął beta i tak jest do dziś. 

Saulosi mają na oko 3.5 - 4cm a hary to maluszki najmniejszy 1.5cm największy 2cm, jak narazie uciekają przed saulosi i są przeganiane ale widziałem jak jeden się stawia więc zobaczymy co będzie dalej. 

Jako że z rybkami wszystko jak obserwuję jest ok, pływają wesoło i jedzą jedzonko i nie zauważyłem obecnie niczego co by mnie martwiło co do stanu ich zdrowia to pragnę podziękować za porady iż ich wczorajsze zachowanie wywołane było stresem i nie mam się czym martwić i ten temat można by zamknąć a moimi pytaniami o zachowanie pyszczaków i spostrzeżeniami będę dzielił się z wami w innym właściwym do tego miejscu. 😁

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, Koral1989 napisał:

ten temat można by zamknąć a moimi pytaniami o zachowanie pyszczaków i spostrzeżeniami będę dzielił się z wami w innym właściwym do tego miejscu. 😁

W takim razie zamykam a Tobie życzę wielu pozytywnych wrażeń ze swoją obsadą :)

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.