Skocz do zawartości

Pokarm dla saulosi i elongatus neon spot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś facet zlikwidował akwarium i razem z parą severum ,zbrojnikiem i roślinami dał na jeszcze  pokarmy. Jeden jest roślinny i zastanawiam się czy go nie podawać  moim rybą . Oczywiście pokruszył  bym go odpowiednio.

P_20200613_114438.jpg

Opublikowano (edytowane)

Właśnie podałem ten pokarm. Rybą chyba bardzo smakował. Będę go podawał na przemiennie razem z spiruliną w płatkach i granulatem Nature Food.

Edytowane przez Daniel00
Opublikowano

Tropical ma bardzo dobre pokarmy. Ulubionym pokarmem moich ryb jest właśnie Tropical z serii Soft Line Africa (carnivore) Występuje również w odmianie dla roślinożerców (herbivore). Jest w formie tonących, miękkich chipsów, ryby za nim przepadają. Osobiście uważam go za najlepszy pokarm jaki do tej pory stosowałem. Podaję bezpośrednio, bez namaczania (nie pęcznieje) Z czystym sumieniem polecam ten pokarm. Roślinnego nie stosowałem, ale myślę, że ma podobne właściwości. Można w ciemno brać ten pokarm.

20200616_163330.thumb.jpg.655462db8c5a4c17c0ac3d9c22fd5df2.jpg

20200616_163825.thumb.jpg.46beda6d17d383bd710461ad21d5ba62.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

Ja stosuję od wielu lat Spirulinę super forte firmy TROPICAL oraz odkąd pojawiły się na rynku Soft line Africa carnivore i herbivore. Są jak na moje bardzo dobre jakościowo, nie brudzą wody a ryby je uwielbiają. Swojej mbunie podaję granulat w rozmiarze S ale z chipsami też sobie radzą... 😉

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

A ten  tropicala na tym zdjęciu mam namaczać ,żeby jakoś zmięknoł ? Namaczałem go ze 20min w wodzie i raczej nie spęczeniał .

Edytowane przez Daniel00
Opublikowano (edytowane)

Generalnie teraz dieta chyba urozmaicona. Dostają spierulinę tropicala w płatkach i granulacie  , trochę jeszcze  daję  te płatki 3-Alge tropicala,roślinny  granulat hikari i granulat Nature Food  ,więc chyba wystarczy ?

Edytowane przez Daniel00