Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 23.04.2020 o 11:29, edzzio napisał(a):

A z małą formą nie taki problem ale z tą dużą jest zabawy bo prawie metr długa i szeroka ale zrobię tak jak ty ,i co z formy jutro czy dziś wyjąć i moczyć ?

Zostawić na słońcu czy w cień postawić?

Rozwiń  

Wydaje mi się że lepiej w cieniu, niech spokojnie samo zwiąże. 

Z formy wyciągnij jutro, wtedy daj też temu dobe po wyjęciu zanim zanurzysz to w wodzie. Ja tak robiłem, pewnie można moczyć zaraz po wyjęciu z formy ale po co się spieszyć 😉

Opublikowano

Mam RO ale tak naprawdę to usunąłęm membranę i zostawiłem 2 wkłady sznurkowe i węgiel 😜 więc już nie takie RO.

Na chwilę obecną walczę z dużym modułem ale chyba przesadziłem z wielkością bo ciężko się nakłada strasznie gibki jest przy tej wielkości w sensie forma gibka i idzie oporowo. A jak widzicie stelaż? Może być coś takiego? Pytam bo chciałbym w weekend zacząć spawanie 

Opublikowano

Pytanie dot. przelotów a w nich powrót, zasilenie i przelew.  Mianowicie ile cm od szkła i w jakim rozstawie najlepiej było by to zrobić? Rur raczej nie będzie widać bo będę miał moduły które powinny zakryć.

Czy taki rozstaw będzie ok ?

image0.jpeg

Opublikowano

Rozstaw zostawiłbym specjaliście od zbiorników, kto będzie kleił zbiornik? Pamiętać musisz że nakrętka przelotki przez szkło będzie miała jakieś 60mm dla rurki 32mm.

• Lubię to 1
Opublikowano

Myślę że 5cm od szyby do środka otworu powinno być ok, no i 10cm między otworami też powinno być ok, ale lepiej żeby potwierdził to ktoś kto się na tym zna.

Opublikowano
  W dniu 24.04.2020 o 09:04, edzzio napisał(a):
Firma Nexus  będzie kleiła.
Tak jak Sławek napisał, oni bedą wiedzieć jakie odstępy zrobić. Podaj im tylko informację jakich przelotów chcesz użyć to bedą wiedzieć jakie średnice i odstępy zrobić żeby pasowało.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

Kurczę wszystko fajnie wyszło ale jedno ale.. 😜 nie przewidziałem na etapie robienia formy aby wszystko było równo i dolegało na płasko skutek taki że strasznie nie równe wyszły boki i muszę jutro dokupić zaprawy i podziałać dokleić trochę elementów.

Wynik taki moduł 90x40x20 w najszerszych miejscach.

kam.jpg

aa.jpg

a.jpg