Skocz do zawartości

Moje podstawowe pytania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nie masz w planach w przyszłości przenoszenia biologi do innego akwarium, to spokojnie możesz wywalić.

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Ekostuff napisał:

Czy zostawić? Bo trochę miejsca ona zajmuje.

Możesz..sam moduł  też może się przydać kiedyś. Masz to wszystko opisane w poście nr1.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Litr Matrixa nie zaszkodzi, w przeciwieństwie do tej torebeczki Purigenu, należy ją wyjąć, możesz Purigen stosować dopiero po starcie zbiornika i zamknięciu się cyklu azotowego. Działanie Purigenu będzie blokować cykl azotowy poprzez wyłapywanie związków azotu z wody.

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Proszę o pomoc, zbiornik stoi od paru dni, bodajże od czwartku, dziś zauważyłem białe kropki, dwie ruszyłem palcem i się roleciały w pył, wydaje mi się że to pleśń, ale skąd jak? Pomóżcie :(

IMG_20200419_171258.jpg

IMG_20200419_171322.jpg

Opublikowano

Dolewałem na początku bakterii, BioDigest, ktoś mi doradził,aby bakterie miały pożywkę, żeby wsypać trochę pokarmu, więc tak zrobiłem, a teraz widzę jakieś glony czy pleśń, proszę pomóżcie.. Jestem początkujący i nie wiem co robię źle.. 

IMG_20200419_181434.jpg

Opublikowano

Witam, Gatunek Saulosi trafił do zbiornika w liczbie 8 sztuk, docelowo ma zostać 2 + 4 lub 1+5, jeszcze zobaczymy, rybki zostały wpuszczone w czwartek pod wieczór, dzisiaj było pierwsze karmienie, jak widać mają się dobrze, a jeden z samców chyba zaczął już kopać gniazdo, jestem zdumiony i zadowolony, myślałem że nie pójdzie tak dobrze z aklimatyzacja ryb i będą przybite, ale są żywe i ruchliwe, najfajniejsze jest to że się przyglądają 😁😁 ciekawskie, jak podejdę z jednej strony to przypływają i obserwują 😄😄 dziękuję Wam wszystkim za pomoc i pozdrawiam! 

IMG_20200425_111135.jpg

IMG_20200425_111150.jpg

IMG_20200425_111137.jpg

• Lubię to 1