Skocz do zawartości

Pokarm dla mojej rodzinki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pokarm w całej okazałości : wołowina , drób , warzywka 😂🤣😂😅

4E1B8260-00F6-402D-9DEA-44EAA37157FE.thumb.jpeg.205152c743756b438c89738fdab327ae.jpeg

A81FED5B-7249-4DEF-8452-5A40476F9798.thumb.jpeg.b0b9ad959425d5abecb22e5ceb76dd50.jpeg

Jak narazie skorzystałem z Tropical Pro Defence i według mnie jego ziarnistość jest za duża . Ryby nie potrafią go połknąć .

Mam problemy z NO2( zaczyna to mijać ) ; ryby strasznie się stresują z uwagi na nowy zbiornik ( nowy dom 🙂 od 7 dni ) .Płoszy je dosłownie wszystko : światło , patrzenia na akwarium , wszystko .

Zapalone światło powoduje automatyczne pływanie przy dnie 😞

Dziś nakleiłem tabletkę i szok 😱😱😱, okazuje się ze mam ryby 🙂

Podałem połowę tabletki i ryby od razu są mega odważniejsze , w końcu nie chowają się całkowicie , mogę na nie popatrzeć - po zjedzeniu 🙂 

Chyba jest to świetny sposób na przyzwyczajenie ich do siebie ( odczuwam mega wady na umieszczenie akwarium z przednią szybą w ścianie )

Edytowane przez mazilo
  • Lubię to 2
Opublikowano

Też 3 miesiące temu jak zaczynałem to  miałem topowy zestaw i ślad po nim zaginął.  Absolutnie nie piszę że coś źle.  Dopóki kamienie nie obrosły glonami to ryby spiruline wcinały. Dzisiaj nie chcą na nią patrzeć a jakieś jej ilości mam w innych pokarmach. Dokupiłem OSI dla wszystkożerców a z Nature Food zrezygnowałem. Jakoś jakby woda po nim mętniała. Przerzuciłem się na pokarm tylko w płatkach bo nie opada tak na dno.