Skocz do zawartości

Moję pierwsze Malawi i wiele pytań amatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Prodibio Biodigest? Nie musisz lać do filtra..wlej w okolice zasysu.

Tak na prawdę, nie ma to większego znaczenia, ja nigdy nie zwracam na to uwagi, wlewam po prostu do wody. Odnośnie falownika, powinien on być cały zanurzony, najlepiej około 10cm pod lustrem wody i skierowany lekko do góry żeby poruszał powierzchnią wody, wtedy woda będzie dobrze natleniona.

Edytowane przez Bartek_De
  • Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Bartek_De Dziękuję za odpowiedz. Dobra rada dla amatora  takiego jak ja .🙂

Niestety mam problem z zamontowaniem rurek na Aquale sterilizer  nie wiem jak sobie z tym poradzić😌 na dziś kończę baniak zalany .

Opublikowano
4 minuty temu, daga napisał:

Niestety mam problem z zamontowaniem rurek na Aquale sterilizer  nie wiem jak sobie z tym poradzić😌 na dziś kończę baniak zalany .

Jak nie możesz sobie poradzić to nie zakładaj, bo lampa UV nie jest Ci potrzebna.

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

Kupiona nowa to szkoda ją do szafy wrzucić . Jutro  postaram się nagrzać węże to może łatwiej wejdą. Tak to jest jak kobieta sama  :)

Edytowane przez daga
Opublikowano
2 minuty temu, daga napisał:

Kupiona nowa to szkoda ją do szafy wrzucić . Jutro  postaram się nagrzać węże to może łatwiej wejdą. Tak to jest jak kobieta sama  :)

Na pewno możesz ją zwrócić. Lampa UV w naszym biotopie na prawdę nie jest potrzebna. "My" lubimy glony:)

• Lubię to 2
Opublikowano
2 minuty temu, daga napisał:

Wyrzucić szkoda, ale to że ją masz nie znaczy że trzeba ją założyć. W Malawi lampa UV jest zbędna a nawet bym powiedział że więcej szkody zrobi niż dobrego.

• Lubię to 2
Opublikowano

To pójdzie do 150  ogólnego . Dzięki chłopaki jeszcze raz fajnie że dzielicie się wiedzą i doświadczeniem .Jesteście mega

• Lubię to 2
Opublikowano

Mam do was jeszcze jedno pytanie . Mógł by  ktoś pokazać jak ma umiejscowiony falownik? Będę bardzo wdzięczna i z góry dziękuję.

Opublikowano

To jest uzależnione w dużej mierze od aranżacji i tego gdzie masz zasys, a gdzie wylot z filtracji. Wstaw tu jakieś zdjęcie tego co masz, a na pewno coś poradzimy.

• Lubię to 5