Mariusz.wega Opublikowano 16 Marca 2020 #1 Opublikowano 16 Marca 2020 Mam taki problem, że od pewnego czasu mój aquael turbo 2000 co jakiś czas wypuszcza chmurę powietrza. Założony prefiltr eheima z watą JBL. Wcześniej nie było z tym problemu. Co może być tego przyczyną? Czy pojawienie się glonów w akwarium może mieć na to wpływ?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 16 Marca 2020 #2 Opublikowano 16 Marca 2020 Mariusz..ile masz rurek pomiędzy pompą a prefiltrem?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 16 Marca 2020 #4 Opublikowano 16 Marca 2020 Odejmij jedną i sprawdź czy dalej jest ten efekt.
Mariusz.wega Opublikowano 16 Marca 2020 Autor #5 Opublikowano 16 Marca 2020 ok, zobaczę po powrocie z pracy. Dzięki za sugestię. Tylko że wcześniej tego problemu nie było a 2 rurki mam od zawsze:/
Andrzej Głuszyca Opublikowano 16 Marca 2020 #6 Opublikowano 16 Marca 2020 Ale spróbuj..ktoś już miał podobny problem i pomogło właśnie odjęcie..jak znajdę temat to Ci tutaj linka wkleję.
marek_z_81 Opublikowano 17 Marca 2020 #8 Opublikowano 17 Marca 2020 22 godziny temu, Mariusz.wega napisał: ok, zobaczę po powrocie z pracy. Dzięki za sugestię. Tylko że wcześniej tego problemu nie było a 2 rurki mam od zawsze:/ Zawsze też miałeś w filtrze watę?
Rekomendowane odpowiedzi