Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Planuję na podstawie tego poradnika napisanego przez @Bartek_De wykonać filtrację mechaniczną i w związku z tym szukam naprawdę bardzo cichej pompy która będzie pracowała poza zbiornikiem. Fajnie jakby można ją sterować poprzez wifi :D. Akwarium ma wymiary 150x50x60 (450l)

Może ktoś coś zaproponuje :)

Edytowane przez Bastian
  • Lubię to 1
Opublikowano

Seba kup sobie taką jak ja mam i jej nie usłyszysz :) A jak ja dasz na ful to jest taki minimalny śfist,ale to normalne i myśle że czym kupisz mocniejszą tym bedzie głośniejsza. Ja tez robiłem z artykułu Bartek_De

• Lubię to 2
Opublikowano
20 minut temu, Arni napisał:

Seba kup sobie taką jak ja mam i jej nie usłyszysz :) A jak ja dasz na ful to jest taki minimalny śfist,ale to normalne i myśle że czym kupisz mocniejszą tym bedzie głośniejsza. Ja tez robiłem z artykułu Bartek_De

Nie sprecyzowałeś jaką kupiłeś, ja wiem (z PW) że DCP. Są opinie, że te pompy ciekną. Jeśli kolega @Bastian zdecydowałby się ją kupić, to nie w eRybce, bo to chyba jedyny sklep, który nie obejmuje gwarancją ewentualnego przecieku. Ja od siebie mogę polecić pompę Aquanowa opisaną w moim artykule. Podobnie jak w przypadku DCP był słyszalny jedynie lekki świst na wyższych obrotach, a ze szczelnością nie miałem najmniejszego problemu. Kupowałem ją w Plantice.

• Lubię to 2