Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziekuję, moduł U ten najmniejszy (trójkątny) jest przyklejony do spinki i wysunięty do przodu, tymczasowo jest tam worek z biologią z starego akwarium, ale 3 samiec Chindongo Saulosi tam się chowa gdy potrzebuję odsapnąć, jeszcze raz dzięki . 

• Lubię to 1
Opublikowano

Szkoda że pękło, ale w tej technologi nawet jakby było zalane to by nie pociekło, jeśli wierzyć prezentacji aquaela swojej technologicznej perełki safety glass

Dla uwagi zainteresowanych tego typu szkła:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.02.2020 o 08:06, Mróz napisał:

Z dwojga złego, lepiej takie pęknięcie trafić zaraz po otwarciu kartona niż kiedyś przy zalanym akwarium 😉 Oby limit pecha się Tobie już w tym momencie wyczerpał. .....

Jak falstart to falstart po całości, a więc po kolei ... 04.03 rano czyściłem szyby i wszystko było cacy, a popołudniu .... taki widoczek

IMG_20200304_134727.thumb.jpg.3a0464c2b05adfd980f433677add1c5e.jpg

Szyba Glossy ST składa się tak jak widać na zdjęciu z szybą przednia (głowna grubsza u chudsza jakaś laminowana ). Szyba podstawowa cała, a na  taj laminowanej no cóż w wyniku nie wiem naprężenia- wady powstała rysa-pęknięcie, po kontakcie z serwisem Aquael zapewniono mnie że nic mi nie grozi, ( serwis jak i obsługa zgłoszenia swoją drogą na plus bez zastrzeżeń ), 05.03 akwarium wysłane z Suwałk miało być u mnie w piątek 06.05 (specjalnie urlop brałem) niestety firma DHL chyba nie miała kursu w moją stronę, akwarium miało dotrzeć do mnie 09.05 poniedziałek ok znów urlop i czekam, zacząłem nawet przygotowania do restartu a tu znonk, dotarło do mnie dopiero dziś tj 10.03 na szczęście całe, tło moduły BTN musiałem rozklejać i kleić jeszcze raz itd itp. Po 5 dobach rysa się powiększyła o jakieś 7cm, a ja teraz chodzę i zamiast patrzyć na rybki  oglądam dookoła szyby, do trzech razy sztuka oby....

IMG_20200310_200019.jpg

Edytowane przez jaraspol
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

To nie jest pH..to niestety pech!  Gniazdko jest w zasięgu wody na dolnym zdjęciu?

Pytanie mam nadzieję retoryczne..masz dobrze wypoziomowane akwa z szafką razem?

To drugie zdjęcie jest zrobione jak akwarium stoi już puste na podłodze, tak szafka stoi na płytakch wypoziomowana, jak i później poziomica na akwarium wszystko zgodnie z sztuka . Dodam jeszcze jeden szczegół mieszkam na 8 piętrze :)

Edytowane przez jaraspol
  • Lubię to 1