Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was ma kogoś godnego polecenia jeśli chodzi o wykonanie stelaża pod akwarium w Warszawie lub okolicy? I co byście polecali? Stal czy aluminium? 

Opublikowano

W erybce możesz zamówić stelaż aluminiowy. Plusy - lekki . Minusy - droższy od stalowego, poziomowanie trzeba wykonywać podkładkami, gdyż nie wykonują regulowanych nóżek.

Opublikowano

Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, co do stabilności podłoża, to stelaż musi być solidny/ w domyśle sztywny/. Ale, z tego co mówisz,  w Twoim przypadku raczej  nie ma takiego problemu. Wycinanie panela pod nogami nie ma sensu. Podobnie jak położenie płyty MDF, która jedynie może zabezpieczyć panel czy deskę podłogową przed punktowym wgnieceniem przez małą nogę, a nie rozłożeniem obciążeń na większą powierzchnie. Dodatkowo dochodzi ryzyko, że w przypadku załapania wody. MDF błyskawicznie spuchnie. Dlatego stopa nogi powinna mieć możliwie dużą powierzchnię. Mam na to prosty i tani patent, jeśli będzie to stalowy stelaż. Zrobi każdy ślusarz. Fotkę tego rozwiązania będę mógł zrobić jutro wieczorem. 

Co do ślusarza w Wawa i okolice- mogę polecić  Ci tego, który robił stelaż  dla mnie / co jakiś czas zlecam mu różne prace ślusarskie - to już zawodowo /. Jeśli będziesz zainteresowany- pisz na priv. 

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o nóżki, to coś w takim stylu będzie lepsze niż to co pokazałeś w pierwszym poście

20200530_085526.jpg.443fb4dce3e31f7b2c4a9af8de4c1588.jpg

Wspawywujesz nakrętki do stelaża i masz regulację.

U mnie na podobnych 6 nóżkach stoi myślę że 550kg i nie drgnie a podłoga bardzo licha 😋 

Edytowane przez Mróz
  • Lubię to 1