Kris-Op Opublikowano 29 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 29 Stycznia 2020 AQUAFOREST AF110 filtr przepływowy 3L Witajcie, Składam baniak 600 l – filtracja główna to Fluwal FX-4 z prefiltrem z filtra narurowego z wkładem sznurkowym. Dodatkowo zakupiłem filtr przepływowy AQUAFOREST AF110 [3L], z planem wykorzystania go jako złoże żywicy np. Purolite a520e, ew. na pelletu. Tu zobaczę w trakcie użytkowania zbiornika co będzie mi bardziej pasowało. Jak oceniacie przydatność tego filtra [AF 110] do żywicy, i jaką dobrać pampę do niego? Pozdrawiam, Kris.
Michaładam Opublikowano 29 Stycznia 2020 #2 Opublikowano 29 Stycznia 2020 (edytowane) Po co to kupiłeś, przecież to badziewie ponad 500 zł kosztuje Można prefiltr HW kupić za 50 zł, taki sam efekt Edytowane 29 Stycznia 2020 przez Mbunabucket
Kris-Op Opublikowano 29 Stycznia 2020 Autor #3 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Cena ok. 420 zł. Na allegro są po ponad 5 stówek. Chciałem mieć możliwość obserwacji wnętrza filtra, i pojemność 3 l - pod większy baniek który mam w planach jak wzmocnię strop w domu Jaką do tego dobrać pompę?
Michaładam Opublikowano 29 Stycznia 2020 #4 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Twoja kasa, mi by było szkoda tyle za to dać Ja mam filterek aquaela jakieś minikani 120 chyba z tą pompą seryjną 650 l/h, fajna i cicha, do filtra z żywicą ok i kosztuje pewnie z 45 zł
Sprinciu Opublikowano 29 Stycznia 2020 #5 Opublikowano 29 Stycznia 2020 25 minutes ago, Kris-Op said: Chciałem mieć możliwość obserwacji wnętrza filtra, i pojemność 3 l - pod większy baniek który mam w planach jak wzmocnię strop w domu W filtrach sunsun w wesji LW też masz prawie 3L pojemności, zawory na węże 16/22 i przezroczystą budowę koszt około 60-70zł 17 minutes ago, Mbunabucket said: Twoja kasa, mi by było szkoda tyle za to dać Jedni wolą fluvale inni eheimy... 26 minutes ago, Kris-Op said: Jaką do tego dobrać pompę? Moim zdaniem najlepiej przepływową na wężu wlotowym do tego filterka. Możesz zainteresować się Aquael unipump 700, lub jeśli kiedyś będziesz chciał do tego dodać jeszcze jakie urządzenie filtrujące to i mocniejszą pompą np 1500 - taką sprzedaje kolega z forum na olx a tu jest jego temat dla grypowiczów w tej sprawie: 1
Kris-Op Opublikowano 30 Stycznia 2020 Autor #6 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam Kris
Rekomendowane odpowiedzi