Skocz do zawartości

Pomocy !!! No2 :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A podmieniles dziś wodę jeszcze raz?? Mam wrażenie że nie czytasz połowy tego co tu piszemy. Wczoraj na priv napisałeś mi że po podmianie miałeś no2 0.3 - 0.4, ale tu na forum później napisałeś że no2 jest 0.7, więc ja Ci napisałem żeby jeszcze jedna podmiane 50L zrobić przed podaniem prodibio żeby jeszcze zbić no2. Nie wiem czy ją zrobileś czy nie, ale teraz to już zostaw i czekaj. Sprawdzaj no2 i no3, no filmik by się przydał żeby widzieć jak się ryby zachowują.

• Lubię to 1
Opublikowano
17 minut temu, SlavekG napisał:

A podmieniles dziś wodę jeszcze raz?? Mam wrażenie że nie czytasz połowy tego co tu piszemy. Wczoraj na priv napisałeś mi że po podmianie miałeś no2 0.3 - 0.4, ale tu na forum później napisałeś że no2 jest 0.7, więc ja Ci napisałem żeby jeszcze jedna podmiane 50L zrobić przed podaniem prodibio żeby jeszcze zbić no2. Nie wiem czy ją zrobileś czy nie, ale teraz to już zostaw i czekaj. Sprawdzaj no2 i no3, no filmik by się przydał żeby widzieć jak się ryby zachowują.

Robie wszystko zgodnie z i instrukcja rano bylo 50l wymieniobe

• Lubię to 1
Opublikowano

Może kolega Jakub @Kubeq ,który również jest z Bytomia pomoże koledze badając parametry wody Swoimi testami.Przy okazji jak by podjechał do kolegi to by zobaczył jaka jest rzeczywiście sytuacja w zbiorniku kolegi.

Może to pomoże rozwiązać problem. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Aktualizacja, zrobiłem rutynowe testy, i biologia ruszyła.. przynajmniej tak wyglada na papierze.. nh3 0, no2, 0.025 max, no3 20mg/l. 

• Lubię to 1
Opublikowano
4 godziny temu, egon44 napisał:

Może kolega Jakub @Kubeq ,który również jest z Bytomia pomoże koledze badając parametry wody Swoimi testami.Przy okazji jak by podjechał do kolegi to by zobaczył jaka jest rzeczywiście sytuacja w zbiorniku kolegi.

Może to pomoże rozwiązać problem. 

Jeśli kolega wyrazi taka chęć to jasne że pomogę. Obecnie posiadam testy Saliferta na NO2 i NO3. Kordona też mam, co prawda właśnie sprawdziłem że jest dwa miesiące po terminie...więc tutaj to już na wyraźne życzenie kolegi mógłbym oddać butelkę 473ml.

• Lubię to 4
Opublikowano

Witam dziękuję wszystkim którzy zaangażowali się mi pomóc.  W akwarium biologia ruszyła, testy wychodzą pozytywnie, zgodnie z zaleceniami nie podmieniam wody codziennie po podaniu prodibio, bede to robić raz na tydzień albo dwa. W nastepnym tyg. Podam jescze jedna dawka prodibio, wszystko idzie w dobra stronę. Pozdrawiam

• Lubię to 1